Перший електричний кросовер Suzuki з’явиться у жовтні/листопаді 2024 року

0
398

У січні цього року на виставці Auto Expo відбулася прем’єра концептуального кросовера Suzuki. Машина, названа невигадливим індексом eVX, стала дебютним електричним SUV в лінійці японського автовиробника і отримала такі самі пропорції, що і побудований на цій же платформі серійний «паркетник» Toyota bZ4X.

Судячи з нової інформації, на появу «товарного» варіанта Suzuki eVX варто чекати приблизно через рік.

Представники Сузукі дали інтерв’ю індійським ЗМІ, в рамках якого розкрили попередні терміни дебюту серійної версії свого дебютного батарейного SUV. Очікується, що машина з’явиться у жовтні/листопаді 2024 року.


Передбачається, що до переходу з шоу-кара в товарний зразок eVX трохи зміниться. Попереду машині дістануться світлодіодні денні ходові вогні з трьома стрілками, L-подібні фари, затемнені решітки радіатора і бампер, прикрашений незграбними складками.


Позаду кросовер нагородять закругленими ліхтарями, які поєднають між собою сріблястою накладкою.


У салоні серійного eVX має з’явитися двоспецеве кермо, яке повторюватиме прямокутну форму рульового колеса, як у концепту на зображенні вище, а також поворотну шайбу замість традиційного селектора трансмісії.

Що стосується технічної частини, то як тягова батарея в електричному кросовері можуть задіяти акумулятор на 60 кВт/год, що використовує літій-залізо-фосфатні елементи. Запас ходу eVX з нею становитиме близько 550 кілометрів. Кросовер можна буде купити навіть у версії з повним приводом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!