Categories: Авто

Новий Suzuki Jimny показали на офіційних фото

Share

Suzuki Motor опублікувала фото і інформацію про субкомпактний позашляховик Jimny нового, четвертого за рахунком покоління. Презентація автомобіля відбудеться на початку липня. Поки мова йде тільки про моделі в специфікації для внутрішнього японського ринку. Нагадаємо, що Jimny попереднього зразка випускався цілих 20 років – з 1998 по 2018 рік.

Дизайн нового позашляховика виконаний в агресивному ключі і відображає стилістичну спадщину попередніх поколінь моделі. Так, конфігурація решітки радіатора і розташування оптики відсилає до першого Jimny (LJ10), а нехитра пластика кузовних панелей схожа на позашляховик другий генерації (SJ30). Екстер’єр передбачає не тільки однотонну, а й двобарвну схему фарбування.

Салон новинки зроблений практичним і простим. Передня панель виготовлена ​​з чорного пластику без будь-яких декоративних вставок, водійські прилади виконані у вигляді двох окремих циферблатів, між якими встановлено дисплей бортового комп’ютера. У верхній частині центральної консолі розташовується дисплей мультимедійної системи. Зверніть увагу, що прилади і мультимедіа встановлені в грубих прямокутних “коробах” – такий стиль.

Suzuki Jimny четвертого покоління зберіг головні конструктивні атрибути справжнього позашляховика. У нього окрема лонжеронная рама, нерозрізні мости, залежні підвіски, роздавальна коробка з заниженою передачею. Всі версії – з повним приводом.

Гамма двигунів Jimny для Японії включає два бензинових агрегату: турбо об’ємом 660 куб. см і «атмосферник» 1,5 л. Модифікація з більшим мотором традиційно для японської версії моделі називається Jimny Sierra. 660-кубовий трьохциліндровий мотор носить марку R06, його потужність – 64 к.с., крутний момент – 95 Нм. Характеристики 1,5-літрового мотора поки не повідомляються. Обидва двигуни поєднуються з 5-ступінчастою МКП або 4-діапазонним “автоматом”.

Для Jimny з 660-кубовим двигуном заявлені три комплектації – XG, XL і XC. Для Jimny Sierra – JL і JC.

Базова XC має на увазі передні і бічні подушки безпеки, галогенові фари, кондиціонер, 16-дюймові колеса на штампованих дисках. XL доповнена протитуманними фарами, клімат-контролем, системою безключового доступу в салон, електроприводом дзеркал заднього виду. Версія XC – це світлодіодні фари з омивачем, круїз-контроль, легкосплавні диски.

Вихідна для Jimny Sierra комплектація JL оснащена фронтальними і бічними подушками безпеки, клімат-контролем, електроприводом дзеркал, системою безключового доступу в салон, 15-дюймовими колесами на штампованих дисках, протитуманними фарами. Версія JC дооснащена світлодіодними фарами з омивачем, круїз-контролем і має легкосплавні диски. Зовні Jimny Sierra можна відрізняється пластиковими розширювачами колісних арок.

Зі зміною поколінь для Suzuki Jimny вперше буде доступна система безпеки Safety Support з монокулярною камерою і лазерними сенсорами – вона розпізнає перешкоди попереду і в екстрених випадках автоматично гальмує. Система працює в діапазоні від 5 до 100 км/год, але пішоходів вона розпізнає в діапазоні 5-60 км/год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Чому не варто поспішати з поїздкою на мийку: експерти назвали 5 причин

Багато автовласників рідко миють належний їм транспортний засіб. Такі автомобілісти можуть знайти величезну кількість виправдань…

28.04.2024

Geely розповіла про найбільш незвичайну опцію кросовера Starship

Прототип побудований на новій платформі GEA (Geely Electric Architecture) та оснащений технологіями «цифрового» шасі, а…

27.04.2024

Volkswagen готує масові скорочення і готовий виплатити до 450 тисяч євро вихідної допомоги

Компанія Volkswagen розглядає скорочення персоналу як один із способів знизити витрати. До 2026 року планують…

27.04.2024

В Україні готують нові правила для вживаних авто: що зміниться

В Україні влада планує змінити правила продажу вживаних транспортних засобів для збільшення надходжень до державного…

27.04.2024

Маленький “Гелендваген”: в Україні продають Suzuki Jimny з тюнінгом у стилі Brabus

Подовжений Suzuki Jimny перетворили на зменшену копію Mercedes G-Class Brabus. Позашляховик кардинально змінився зовні та…

27.04.2024

Компанія Ferrari заробляє на кожній своїй машині у 17 разів більше, ніж Mercedes-Benz

У 2023 році компанія Ferrari заробила на кожній проданій машині 118 тисяч євро, показавши найкращий…

27.04.2024