Власники електро-пікапу Rivian R1T розкрили одну “жахливу” функцію машини

Час читання: 2 хв.
0

Дебютний електричний пікап американського стартапу Rivian побачив світ наприкінці 2021 року і з того часу активно продається як у США, так і на інших ринках, включаючи російську (паралельно імпортовані машини). Автомобіль нерідко стає учасником скандалів. Ще один з них пов’язаний з однією з найважливіших функцій при експлуатації будь-якої машини.

На форумі власником автомобілів Rivian з’явилася посада, яка зібрала безліч гнівних відгуків з боку власників пікапа R1T. У них водії масово скаржаться на систему клімат-контролю машини, а якщо точніше функцію регулювання напрямку та потужності обдування.


У більшості автомобілів зміна повітряного потоку, що випливає з вентиляційних отворів у передній панелі, цілком просте завдання. Традиційні дефлектори обдування мають язичок, повзунок або коліщатко для регулювання об’єму та напряму повітряного потоку, однак у Rivian все реалізовано трохи не так.

Реклама

Вся система клімат-контролю R1T потребує використання сенсорного дисплея, встановленого на центральній консолі. Екран керує всім: увімкненням або вимкненням системи, регулюванням температури, перемиканням між режимами обігріву і навіть регулюванням потоку повітря з вентиляційних отворів.


І якщо використання тачскрину для цих завдань інтуїтивно зрозуміле, то зміна напряму повітряного потоку з дефлекторів – справжня проблема.

Крім того, що система далека від простоти ручного регулювання, вона ще має дивні особливості.

Як пишуть власники пікапа з ціною більше 100 тисяч доларів, система постійно «глючить» і не дозволяє нормально налаштувати напрямок і силу потоку повітря, який то ледь-ледь дме, то робить це занадто сильно і не в той бік. При цьому частина їх називає цю функцію в машині справжнім «кошмаром».

У Rivian поки ніяк не коментують ці повідомлення і, схоже, не готові через цю проблему організовувати дорогу відгукну кампанію, адже компанія поки що зазнає великих збитків.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!