Nio показала конкурента Mercedes-Maybach: 707-сильний електроседан ET9 за 113 тисяч доларів

0
140

Китайський виробник електромобілів Nio представив свій новий флагман – великий седан з індексом ET9. За рівнем розкоші новинка має скласти конкуренцію Mercedes-Benz S-Class, водночас в ній також вперше застосовано низку інноваційних технологій, в розроблення яких компанія активно інвестувала останні кілька років. Модель вже доступна для замовлення за ціною 800 тисяч юанів (112,8 тисяч доларів США), початок поставок заплановано на перший квартал 2025 року.

Габарити Nio ET9 – 5324x2016x1620 мм, відстань між осями – 3250 мм. За останнім параметром електромобіль перевершує стандартний довгобазний S-Class, але поступається версії Maybach. Салон – чотиримісний, з роздільними задніми кріслами з низкою регулювань, підігрівом, вентиляцією та функцією масажу. Для пасажирів другого ряду передбачені індивідуальні мультимедійні екрани та розкладні столики, бездротові зарядки для гаджетів, міні-бар з кондиціонером.


Силова установка новинки включає два електромотори – 180-кіловатний передній і 340-кіловатний задній. Сумарно вони видають 520 кіловат або 707 к.с. 925-вольтова батарея ємністю 120 кіловат-годин складена з циліндричних елементів типорозміру 46105 власного розроблення Nio. Вона підтримує 640-кіловатну зарядку, на якій за 5 хвилин можна відновити енергозапас на 255 км шляху: встановленням відповідних терміналів виробник займеться найближчими місяцями.

Водночас Nio також має фірмову послугу швидкої заміни блоку акумуляторів: у випадку з ET9 операція займе 3 хвилини.

Флагманський седан першим серед моделей Nio отримав систему кермування «з проводів» і автопілот на основі чіпу власного розроблення, здатного, як запевняють у компанії, конкурувати з Nvidia Drive Orin, який використовується зараз на інших електромобілях. Серед інших особливостей ET9 – активна електрогідравлічна підвіска, яка може за 1 секунду змінити висоту кузова в межах 50 мм, а також повнокероване шасі з задніми колесами, що повертаються на 8,3 градуси. Діаметр розвороту китайського електромобіля становить 10,9 метра — як, наприклад, 5,2-метровий ліфтбек Mercedes-Benz EQS.

Для оформлення замовлення на Nio ET9 потрібно внести депозит у 5000 юанів. Водночас китайські покупці отримають знижку на аналогічну суму, а також бонус – послуги особистого водія на 100 годин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!