Новий “бюджетний” електрокар Tesla буде коштувати близько 25 тисяч євро: розкрито подробиці

0
332

Компанія Tesla завершує роботи над проектом пікапа Cybertruck і плавно переходить до зовсім іншого типу автомобіля – «бюджетника» Model 2, який має стати найдешевшою моделлю в лінійці американського автовиробника. Інформацію про це підтвердив Ілон Маск.

Разом з тим, виданню Reuters вдалося з’ясувати, що випуск Model 2 для Європи налагодять на гігафабриці в Берліні, а згодом її складання можуть організувати в Індії або Китаї (для ринків країн, що розвиваються). Продаватиму машину за ціною від 25 тисяч євро.

Як повідомляють джерела цієї інформації, для того, щоб зробити свою новинку конкурентною з точки зору вартості, в «Тесла» задіють новий складальний процес, який значно знизить виробничі витрати.

Йдеться про відлив великих частин кузова одним цілісним шматком за допомогою так званого Гігапреса.

Технічні відомості про проект зараз мають секретний характер, але в минулому Tesla натякала, що її бюджетний автомобіль може отримати батарею ємністю 53 кВт/год.

Точні терміни запуску машини у виробництво не розкриваються, проте ходять чутки, що автомобіль може з’явитися вже в середині 2024 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!