Названо 6 популярних кросоверів, які абсолютно марні на бездоріжжі

0
2338

Як відомо, сучасний кросовер – це щось середнє між легковиком та позашляховиком. Саме завдяки своїй універсальності та практичності, а також здатності пересуватися там, де простий седан чи універсал не проїдуть, автомобілі цього сегмента стали найпопулярнішими машинами у світі.

Втім, деякі виробники таких моделей знехтували позашляховим аспектом. Які з найпопулярніших SUV у світі зовсім не годяться для того, щоб пересуватися ними пересіченою місцевістю, розповіли в США.

Американське видання “HotCars” опублікувало рейтинг найбільш непотрібних кросоверів на бездоріжжі.

Mazda CX-5

Компактний «паркетник», запущений у виробництво в 2012 році, поєднує практично все, що потрібно від ідеального кросовера. Він надійний, відмінно виглядає і приємний в управлінні, але далеко не найпрохідніший автомобіль у своєму сегменті навіть незважаючи на кліренс в 215 мм.

У машини довгий час були відсутні будь-які позашляхові режими або помічники, а ті, що з’явилися нещодавно, є скоріше бутафорією.

Заблокувати багатодискову муфту в приводі задніх коліс також не можна, що негативно позначається на здібностях кросовера на бездоріжжі.

Kia Sorento 

Kia Sorento дебютував у 2002 році як позашляховик з рамним кузовом, але у четвертому поколінні став цілком звичайним кросовером, який конкурує із спорідненим Hyundai Santa Fe. Автомобіль зарекомендував себе як комфортний та місткий, але більшість його версій зовсім не підходять для бездоріжжя.

Блокувальний диференціал відсутній у всіх комплектаціях, крім X-Line, але його недостатньо для того, щоб впевнено почуватися за межами асфальту.

Nissan X-Trail

Ідеальний кросовер для щоденних поїздок хорошими дорогами, але далеко не найкращий для того, щоб виїжджати за їхні межі. Виною тому не найвищий дорожній просвіт у класі, а також відсутність у нього знижувальної передачі та блокування диференціала.

Hyundai Santa Fe

Недооцінений «паркетник», який пропонує покупцям усе, що більшість із них хоче бачити у міському кросовері. Але про те, щоб штурмувати його бездоріжжя, можна забути. У нього не позашляховий кліренс, а також низькі звиси.

Диференціала, що блокується, і «понижайки» також немає, так що позашляхові вилазки варто робити з великою обережністю.

Toyota RAV4

З того часу, як Toyota представила RAV4 (1994 року), цей компактний кросовер продовжує дивувати покупців надійністю і практичністю. А ще своєю ефективністю, але тільки на асфальті, тоді як з поїздками бездоріжжям все не так ідеально.

І хоча дорожній просвіт «Рафіка» вищий за 20 см, розраховувати на щось визначне на пересіченій місцевості у випадку з ним не варто, особливо у версії з переднім приводом.

Honda CR-V

Надійний компактний кросовер, що дебютував у 1995 році, нещодавно перейшов у шосту генерацію і все ще вражає своїх власників високою економічністю та приємними їздовими характеристиками.

Як і у випадку з багатьма іншими учасниками цього ТОП-а, повний привід для нього доведеться докупити як опцію, але сильно покладатися на нього не варто через відсутність будь-яких не бутафорських позашляхових помічників і одного з найнижчих дорожніх просвітів у класі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!