Легендарний Chevrolet Camaro більше не випускатимуть: у компанії заявили про зняття з виробництва

0
134

У США 14 грудня зійшов з конвеєра останній Chevrolet Camaro. Ним стало купе Camaro ZL1 із пакетом опцій 1LE та механічною коробкою передач. Представник компанії підтвердив цей факт журналістам. Останній кабріолет Camaro було випущено ще місяць тому, 22 листопада.

Нагадаємо, що відмова від виробництва культової моделі Chevrolet анонсувала ще у березні поточного року. Однак тоді прозвучала заява, що інтригує, про те, що «це не кінець історії Camaro». Тим не менш, навіть якщо назва Camaro і використовуватиметься надалі, потужні бензинові дводверки з V8 пішли в минуле. Основною причиною зняття моделі стало падіння попиту: в останньому, шостому поколінні продажу Camaro суттєво відставали від конкурентів в особі Ford Mustang та Dodge Challenger. Парадоксально, але інтерес американців до Camaro різко зріс лише після анонсу про відставку: у третьому кварталі реалізація підскочила на 28,7%.

Цікаво, що Chevrolet поки не показала фото останнього екземпляра Camaro і не відповіла на запитання, чи потрапить автомобіль у музей компанії, чи буде виставлений на аукціон. Тим часом, General Motors вже затвердив плани з перепрофілювання заводу в Мічигані, де раніше випускався Camaro. Замість культового спорткара там збиратиметься поки що не названа нова модель. (фото: General Motors)

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!