Електромобілі для нового бренду Volkswagen розробить виробник Mercedes G-Class

0
186

Електромобілі бренду Scout, який відроджується концерном Volkswagen Group, будуть розроблені компанією Magna Steyr. Вона відома серед іншого тим, що випускає Mercedes-Benz G-Class, Jaguar I-Pace та Fisker Ocean. Як пише видання Kleine Zeitung, сума угоди – 450 мільйонів євро, і це найбільше замовлення на розроблення, отримане компанією.

Спочатку передбачалося, що VW розробить нові електромобілі самостійно, а Magna Steyr візьме на себе їхнє складання. Зараз, як пише видання, концепція змінилася: для виробництва електромобілі Scout німецький концерн побудує окремий завод у США.

Очікується, що першими моделями відродженого бренду стануть електричні позашляховик та пікап. Раніше повідомлялося, що концерн планує зробити електромобілі такими ж прохідними, як і їхні історичні предки — моделі компанії International Harvester. Також повідомлялося, що ця платформа для випуску власного преміального позашляховика збирається використовувати марка Audi. Таким чином, не виключено, що в майбутньому розробки Magna Steyr складуть конкуренцію електричному G-Class, моделі EQG.

Завод для складання електромобілів Scout концерн Volkswagen розраховує запустити наприкінці 2026 року, проєктна потужність – до 200 тисяч автомобілів на рік.

Популярний у минулому у США бренд став власністю Volkswagen у 2020 році. Поки що опубліковані лише малоінформативні тизери майбутніх новинок, повноцінна прем’єра електромобілів намічена на 2024 рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!