Нова Mazda 6 кине виклик Acura та Lexus: перші зображення та подробиці

0
1495

Ще зовсім недавно в Mazda збиралися зняти з виробництва седан Mazda6, проте успіх нової лінійки SUV японського автовиробника, яка претендує на преміум, змусив переглянути плани компанії.

За новою інформацією, «шістка» матиме нове покоління, причому їм виявиться зовсім інший з погляду філософії автомобіль. Подробиці про нього розкрили журналісти американського видання CarsCoops.

Як пишуть інсайдери, нова Mazda6 перетвориться з передньопривідної 4-дверки на машину з задньопривідним компонуванням, задіявши платформу, яка зараз є ексклюзивною для нових кросоверів бренду (включаючи CX-50, CX-90, а також CX-60).


Причина, через яку в керівництві «Мазди» повернулися до проекту наступної Mazda6, криється в успіху тих же нових позашляховиків CX-90 і CX-60.

Передбачається, що новий седан буде націлений на північноамериканський ринок і стане аналогом паркетника CX-60, але в кузові седан. У його лінійку двигунів можуть увійти як звичайні ДВС, так і гібридні силові установки на базі 2,5-літрового рядного 4-циліндрового турбомотора, а також 3,3-літрова рядна турбошестерка, яка здатна видавати від 280 до 340 кінських сил.


Щодо зовнішності, то машина може отримати купеподібний силует, що натякає на спортивну складову, а також орієнтацію на конкуренцію з моделями Acura та Lexus.

Терміни прем’єри нової Mazda6 поки не розкриваються, але швидше за все побачити такий седан можна буде не раніше 2025 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!