Авто

Volkswagen запустить аналог Mercedes G-Class під новим брендом

Share

Саме в травні 2022 року Volkswagen Group оголосила про плани відродити бренд Scout із наміром випустити суто електричний пікап і позашляховик у 2026 році. Пізніше в липні Скотта Кіо було призначено генеральним директором нової марки, а в листопаді було запущено новий веб-сайт. У березні 2023 року VW оголосив, що побудує новий складальний завод вартістю 2 мільярди доларів у Блайтвуді, штат Південна Кароліна, для двох моделей Scout . У травні 2023 року Кріс Бенджамін був призначений головним дизайнером.

Наразі з’явилася інформація, що VW вирішив екстерналізувати розробку двох моделей. За даними австрійської газети Kleine Zeitung, Magna Steyr розробляє електричний позашляховик і вантажівку в обмін на суму 450 мільйонів євро. Вважається, що це найзначніший контракт на розробку, отриманий компанією, яка базується на Граці.

В даний час Magna Steyr виробляє цілу низку автомобілів, головним з яких є G-Class , який збирається з кінця 1970-х років. Magna є одним із найбільших контрактних виробників у світі, оскільки вона побудувала 31 різну модель, що становить понад чотири мільйони автомобілів. У наші дні вона також виробляє Toyota Supra/BMW Z4, Jaguar E-Pace та I-Pace, а також новий Fisker Ocean .

Kleine Zeitung повідомляє, що Magna вже працює над парою електромобілів для Scout Motors , доручивши обов’язки інженерам у Граці та Сполучених Штатах.

Це не стало великим сюрпризом з огляду на те, що рік тому ЗМІ писали про те, що VW може передати виробництво на аутсорсинг Magna (або Foxconn ). Виробництво двох нових моделей планується розпочати до кінця 2026 року на заводі SC, річна потужність якого перевищить 200 000 одиниць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Volkswagen

Останні записи

Рідкісний 22-річний Chevrolet Corvette майже без пробігу продають за 40 тисяч доларів

У США продають Chevrolet Corvette 2002 майже без пробігу. Автомобіль за 22 роки проїхав лише…

20.05.2024

Автомобілі Audi будуть побудовані на китайській платформі

Audi , преміальний бренд Volkswagen , спільно з китайським партнером SAIC оголосив про розробку нової платформи для інтелектуальних та…

20.05.2024

Honda інвестує 61 мільярд євро у розвиток електромобілів

Honda зобов'язується прискорити свій перехід на ринок електромобілів. Компанія оголосила про значні інвестиції у розмірі…

20.05.2024

Підтверджено гібридний двигун V8 для наступника Lamborghini Huracan

Lamborghini підтвердила, що наступник Huracan отримає новий 4,0-літровий V8 з двома турбінами та 10 000…

20.05.2024

Ford планує зробити свої автомобілі легшими

З роками люди схильні набирати вагу, і те саме відбувається в автомобільній індустрії, де машини…

20.05.2024

Автоексперт розповів чому не завжди можна економити на паливі

Вже з червня в Україні почне функціонувати централізована електронна система - Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг" –…

20.05.2024