З’явилися перші зображення повністю нового Lexus

0
672

У квітні цього року Toyota провела брифінг щодо нової структурної політики компанії, в рамках якого натякнула на готовність випустити новий електромобіль Lexus. Тоді стверджувалося, що машина буде спроектована з нуля та з’явиться на ринку у 2016 році.

Незалежні дизайнери з японського журналу BestCarWeb спробували відтворити такий автомобіль, спираючись на екстер’єр електричного паркетника Lexus RZ, а також на власні здогади.

На рендерах виявився продемонстрований автомобіль, який за своїм зовнішнім виглядом нагадує чи мінівен, чи купе, злегка схожий на профіль на Toyota Prius.

Попереду у нього така сама радіаторна решітка, як у кросовера RZ, а ззаду схожий наскрізний ліхтар, на який нанесений текстовий логотип «LEXUS». Дверні ручки – приховані в кузові, а дах має похилий профіль.


Як припускають інсайдери, машину збудують на новій модульній платформі e-TNGA, яка раніше лягла в основу кросовера Lexus RZ та його аналога від Toyota bZ4X.

Якщо це виявиться дійсно так, то у «паркетника» гібрид мінівена з купе запозичить електромотори потужністю до 313 кінських сил і 435 Нм, а також тягову батарею на 71,4 кВт/год, що забезпечує запас ходу приблизно 450 кілометрів. Втім, до 2026 ці характеристики можуть значно поліпшитися.

Раніше Toyota Motor заявили, що фіксують зростання популярності преміальних електромобілів. З урахуванням цієї обставини японці намагатимуться трансформувати нинішній спосіб ведення бізнесу, де головним драйвером змін стане саме марка Lexus.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!