Mercedes-Benz відкрив розкішну зарядну станцію у США

Час читання: 2 хв.
0

Компанія Mercedes-Benz оголосила про відкриття зарядної станції нового покоління для електромобілів. Деякі інновації покликані зробити процес заряджання трохи швидшим і набагато комфортнішим. Знаходиться перший хаб поруч зі штаб-квартирою Mercedes-Benz у США, в штаті Джорджія, але до кінця десятиліття компанія планує відкрити по всій Північній Америці щонайменше 400 аналогічних локацій, і ще 1,6 тисяч – в Європі та Китаї. Водночас доступні вони будть й для власників електромобілів інших марок.

Зарядний хаб включає кілька 400-кіловатних пристроїв, які дозволять заряджати батареї флагманських електромобілів Mercedes-Benz приблизно за 20 хвилин. Навіс над пристроями оснащений світлодіодним підсвічуванням, яке живиться від сонячних батарей. Проєктом терміналу також передбачені інноваційні індикатори, які розміщені на висоті 4,6 метра над поверхнею і видні здалеку: червоним або зеленим кольором вони інформують, вільний чи зайнятий той чи інший зарядний порт.

Територія хабу організована таким чином, щоб зарядкою могли скористатися як користувачі з електромобілів з обмеженими можливостями, так і водії комерційної техніки довжиною до 8 метрів. Також станція має в своєму розпорядженні приміщення, в якому можна з комфортом дочекатися завершення заряджання: тут є столи і стільці, дивани, санвузол і торгові автомати.

Реклама

Влітку про відкриття схожого зарядного лаунжу оголосила компанія Porsche, але її лакшері-станція розташована у Німеччині. Компанія Mercedes-Benz, у свою чергу, незважаючи на плани розширення мережі, заявила про переведення своїх електромобілів у США на зарядний стандарт Tesla: це дозволить їхнім власникам користуватися не тільки фірмовими станціями, а й мережею Supercharger.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!