Renault випустить абсолютно новий седан та універсал під брендом Dacia у 2026 році

0
1046

Румунська марка Dacia, що входить до складу концерну Renault, працює над тим, щоб підкорити сегмент С-класу. Нова стратегія бюджетного суббренду включає випуск у другій половині 2025 року нового сімейного кросовера Bigster, який запропонують як у 5-місцевій, так і 7-місцевій версії.

Але амбіції Dacia на цьому не закінчуються. Як з’ясувалося напередодні, у 2026 році будуть ще дві нові моделі, подробиць про які поки що зовсім мало.

Як пише видання «L’Argus», проект С-Neo (саме так його називають у Dacia) передбачає створення нової недорогої моделі, яка також розташується в сегменті C-класу, але буде не кросовер, а седан (заводський індекс B1320) та універсал (K1320).


В основу машин ляже та сама платформа, на якій побудують Bigster (CMF-B). Судячи з опублікованих в Мережі ескізів однієї з новинок, машина отримає риси, що ріднять її з вищезгаданим кросовером, включаючи вузьку оптику, з’єднану з незвичайними решітками радіатора, а також рубані форми кузова.

На відміну від багатьох своїх конкурентів, у Dacia не поспішають повністю переходити на електрику, а це означає, що їй дістануться як традиційні турбомотори, так і гібридні силові установки потужністю від 140 до 160 кінських сил.

Випуском нових седана та універсала Dacia має зайнятися завод компанії в Міовені (Румунія), окрім якого також розглядається майданчик Renault Group у Ново-Місце (Словенія).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!