У 2024 році сімейство BMW 7-Series отримає автопілот Level 3

0
103

У 2024 році BMW 7-Series матиме вдосконалений автопілот. У рамках нової опції Personal Pilot L3, що є автопілотом третього рівня автономності, автомобіль зможе самостійно рухатися зі швидкістю до 60 кілометрів на годину, у тому числі ночами. Замовити цю опцію стане можливим вже у грудні, а її функціонал буде активовано у березні. Personal Pilot L3 доступний для всіх версій моделі, за винятком електричних i7 eDrive50 та i7 M70 xDrive.

Опція Personal Pilot L3 пропонуватиметься виключно на німецькому ринку, за ціною 6 тисяч євро, включаючи ПДВ, що приблизно дорівнює майже півмільйону рублів за поточним курсом. Система автономності третього рівня за класифікацією SAE перебирає керування автомобілем на трасі з роздільником при швидкості до 60 кілометрів на годину, дозволяючи водієві відволікатися від дороги. Відмінністю інноваційного автопілота BMW є його здатність функціонувати не тільки при денному світлі, але і в умовах нічної темряви.

Принципова відмінність між Personal Pilot L3 і автопілотом Highway Assistant другого рівня, доступним, наприклад, для BMW 5 Series, полягає в тому, що у випадку другого водій несе відповідальність за безпечне керування і повинен постійно стежити за дорожньою обстановкою. Опція у BMW 7-Series активується кнопкою на кермі, попереджаючи водія звуковим сигналом про необхідність перехопити керування. У разі відсутності реакції з боку водія автомобіль автоматично зупиниться.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.