Polestar показала серійний ліфтбек 5 із надшвидкою зарядкою

0
131

Шведська компанія Polestar показала серійну версію ліфтбека 5 на спецзаході Polestar Day. Жодних додаткових характеристик названо не було, проте Polestar пообіцяла оснастити прототип електромобіля технологією надшвидкої зарядки вже наступного року. Серійне виробництво Polestar 5 має стартувати 2025-го.

Концепцією дизайну Polestar 5 схожий на представлене крос-купе Polestar 4: наскільки можна судити за фото, у нього також немає заднього скла, а оптика має аналогічні обриси. Водночас задні ліхтарі, виконані у вигляді П-подібної смуги, виглядають масивнішими.

Polestar 5 отримає особливим чином сконструйоване алюмінієве шасі, яке має зробити його легшим за інші електромобілі цього сегмента. Також ліфтбек обіцяють оснастити двомоторною силовою установкою з віддачею 884 к.с. та 900 Нм.

Партнер компанії фірма StoreDot допоможе Polestar розробити систему надшвидкого заряджання, сумісну з нинішніми акумуляторами. Вона дозволить поповнювати енергозапас для пробігу 160 кілометрів лише за 5 хвилин.

Також було зроблено кілька заяв, що стосуються крос-купе Polestar 4. У майбутньому він отримає лідер від Luminar у поєднанні з низкою інших високоточних радарів і датчиків, що дозволить оснастити електромобіль системою автономного керування Chauffeur від Mobileye. Також Polestar планує налагодити в 2025 році виробництво крос-купе на заводі в корейському Пусані.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!