Новий бюджетний китайський електропаркетник розсекретили до прем’єри

0
172

Китайський автомобільний бренд Neta поступово розкриває подробиці про свою нову модель – перспективний електричний кросовер з літерою X, який готовий стати на конвеєр. Незважаючи на те, що машину називають повністю новою, вона є оновленою версією актуального паркетника Neta U-II.

Автомобілю вже видали дозвіл на виробництво, а значить його продаж під новим ім’ям питання вже вирішене.

Головні відмінності Neta X від його попередньої версії з іншою назвою полягають у дизайні.


“Паркетнику” дістанеться власний екстер’єр з вузькими світлодіодними денними ходовими вогнями та основними блоками, інтегрованими в бампер на рівень нижче. Радіаторних ґрат у Neta X не буде, оскільки електрокару вона не потрібна. Тим не менш, ближче до губи бампера розташується шестикутний повітрозабірник для охолодження батареї.


Ззаду машина виявиться більше схожа на свою попередницю, обзавівшись такими ж наскрізними ліхтарями і кришкою багажника. При цьому бампер у випадку з Neta X виглядає дещо інакше, ніж у Neta U-II.


Довжина кросовера складе 4,6-метра, ширина – 1,8-метра, висота – 1,6-метра, а відстань між осями дорівнюватиме 2770 мм. Таким чином, кросовер з літерою X виявиться всього на 70 мм довшим, ніж родинний U-II.

У салоні машини розташується два окремі дисплеї, один з яких буде відповідальний за відображення інформації панелі приладів, а другий – за мультимедійні функції. На центральному тунелі розташується бездротова зарядка для смартфона та пари підсклянників.


Приводитиме в рух машину електромотор на 120 кВт (близько 163 кінських сил). Зв’язку йому складе батарея LFP виробництва EVE Power, характеристики якої поки що тримаються в секреті.

У продаж Neta X має надійти в найближчі кілька місяців. Автомобіль розташується в бюджетній категорії електричних SUV із ціною близько 130 тисяч юанів або 700 тис гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!