Відомий колекціонер купив відразу два Rolls-Royce Spectre, щоб стати першим власником моделі у США

0
548

Компанія Rolls-Royce розпочала постачання електромобілів Spectre до США. Першим своє купе отримав відомий бізнесмен, філантроп та колекціонер Майкл Фукс. Причому замовив він відразу два екземпляри – щоб і випередити всіх, і мати в гаражі власну ексклюзивну версію, пише Motor1, який поспілкувався з власником новинки.

У колекції Фукса понад сотню дорогих машин, включаючи півтора десятки Роллс-Ройсів. Але Spectre для нього – лише третій електомобіль: після GMC Hummer EV та Tesla Model S Plaid. Причому це свого роду пробник для колекціонера: купе має стандартні сірий колір кузова Tempest Grey, семиспицеві 23-дюймові диски і білий салон з жовтими вставками.

Другий екземпляр, створений за його власним проєктом, збудують лише до кінця наступного року, і, за словами самого Майкла Фукса, він буде «обурливим». Бізнесмен відомий, зокрема, своїм неординарним підходом до вибору кольору машини: він навіть має 12 індивідуальних відтінків. Найвідоміший з них – пурпуровий «фукс» (Fux Fuchsia), в який пофарбовані його McLaren 720S і Rolls-Royce Dawn. Ще у 2020 році він замовив дрібносерійний електричний суперкар Hispano Suiza Carmen Boulogne того ж кольору, але іспанська відроджена фірма так і не поставила йому машину.

Світова прем’єра Rolls-Royce Spectre відбулася рік тому. Купе побудовано на тій же алюмінієвій просторовій рамі «Архітектура розкоші», що і бензинові моделі бренду, і виробником позиціонується як непряма заміна дводверного Phantom. Силова установка розвиває 585 к.с. та 900 Нм, запас ходу на одному заряді – 520 кілометрів за циклом WLTP. У Штатах ціни на модель починаються із 422 750 доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!