Унікальний кросовер Aston Martin виставили на аукціон

0
200

Унікальний Lagonda Concept LUV тепер доступний для придбання. Єдиний у своєму роді прототип був уперше представлений у 2009 році на Женевському автосалоні та мав стати серійною моделлю, привертаючи увагу арабських шейхів та російських олігархів. Кросовер оснащений потужним двигуном V12 і є результатом співпраці між Aston Martin і Mercedes-Benz (остання надала англійцям шасі від GL).

Lagonda Concept LUV, попередник моделі DBX, випущеної в 2019 році, був розроблений, щоб допомогти бренду Lagonda зміцнити свою присутність на ринках, що розвиваються, включаючи Росію, Близький Схід, Китай, Латинську Америку та Індію. Цей автомобіль був першим самостійним проектом головного дизайнера Aston Martin Марека Райхмана. Термін “LUV” означає “Luxury Utility Vehicle” і підкреслює розкіш та утилітарність цього автомобіля, що виділяло його серед звичайних SUV.


Оскільки Aston Martin не мав відповідної платформи для Lagonda Concept LUV, їм довелося використовувати основу від Mercedes-Benz GL. Однак двигун V12 з алюмінієвим блоком був власною розробкою британців і відомий за іншими моделями бренду. Ходили чутки, що інженерно-технічна сторона проекту для дебюту на Женевському автосалоні допомогла розробити фірма Concept Group International, частина Envisage Group. Після прем’єри в Женеві машина зникла з поля зору і знову з’явилася лише 2019 року. Наразі цей унікальний автомобіль виставлений на онлайн-аукціоні Collecting Cars.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!