Toyota показала два абсолютно нові електромобілі – фото

Час читання: 2 хв.
0

Toyota анонсувала два інтригуючих концепт-кара, які дебютують на Japan Mobility Show 2023 26 жовтня. Концепти отримали назви FT-Se і FT-3e і є електромобілями з акумуляторною батареєю.


Toyota FT-Se є найцікавішою з двох моделей, оскільки вона є високопродуктивним спорткаром марки GR. Toyota описує його як «один із варіантів спортивних автомобілів в епоху нульового рівня викидів вуглецю» і зазначає, що використовує досвід, накопичений Gazoo Racing в автоспорті за останні роки.

Реклама

Широкий і низький профіль FT-Se відразу впадає у вічі, і хоча Toyota вже виробляє спортивні автомобілі GR 86 і Supra, FT-Se не схожий на жоден з них. Ззаду видно тонкі задні світлодіодні ліхтарі, які згинаються вздовж тонких вертикальних ребер з обох сторін. На тизері також видно GR на задньому спойлері і ефектний чорний дифузор. Більшість екстер’єру FT-Se пофарбована в помаранчевий колір, але у нього чорний дах і чорні корпуси бічних дзеркал.


Окремий тизер демонструє інтер’єр автомобіля, де можна побачити визначну цифрову комбінацію приладів, кермо та інформаційно-розважальні дисплеї по обидва боки від нього. Toyota заявляє, що він буде оснащений “ново розробленими наколінниками, що захищають тіло від перевантажень під час водіння”. Автовиробник додає, що концепція має на меті «стабільність управління та аеродинамічних характеристик» і підтримуватиме оновлення програмного забезпечення.


Перейдемо до Toyota FT-3e. Це елегантний концепт акумуляторно-електричного кросовера зі світлодіодною смугою через задню частину. Десятки вертикальних світлодіодів також розташовані вздовж основи дверей та можуть відображати заряд акумулятора, температуру всередині та якість повітря в салоні. Його зовнішній дизайн значною мірою позбавлений вигинів і складок FT-Se і набагато більш незграбний. Toyota заявляє, що зовнішні лінії та поверхні зроблені “настільки простими, наскільки це можливо”.

У Toyota вважають, що обидва концепт-кара є чимось більшим, ніж просто фізичні транспортні засоби, і що вони запропонують «задоволення від індивідуального налаштування їзди, а також зручні функції для безперешкодного перегляду місцевої інформації».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!