Розкрито новий кросовер Kia, який представлять у серпні

0
814

Корейська автомобільна марка Kia продовжує розширювати лінійку автомобілів електричного сегменту. Черговою новинкою у категорії таких кросоверів має стати невеликий «паркетник», який представлять наприкінці серпня. Його випуск налагодять у Китаї, але продаватимуть і за межами «Піднебесної».

Автомобіль отримає ім’я EV5, розташувавшись на сходинку нижче за крос-хетчбек EV6, вже представленого в Європі.

Машині повинен дістатися дизайн, характерний для моделей Kia EV-сегменту, включаючи вузькі фари, повну відсутність традиційних решіток радіатора, рельєфний капот і незвичайні задні ліхтарі.


Передбачається, що ємність тягового акумулятора у випадку з EV5 виявиться більшою, ніж у EV6, досягнувши позначки 82 кВт/год. З урахуванням потенційних розмірів автомобіля, його запас ходу на такій батареї може перевалити за позначку 600 кілометрів.

Інші подробиці, розкриті напередодні в Мережі, стосуються системи зарядки EV5, напруга якої повинна виявитися вдвічі нижчою, ніж у інших електричних моделей компанії (400 замість 800 В). Зроблено це буде для здешевлення пристрою.


Першим Kia EV5 вийде на ринок Китаю, після чого з’явиться у Південній Кореї, а потім у Європі.

Ціни на нього поки що не оголошені, але очікується, що вони опиняться в діапазоні від 38 до 43 тисяч 800 доларів залежно від версії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!