У Катарі відбувся “живий” дебют нового Volkswagen Tiguan – фото

0
499

У Досі представили кросовер Volkswagen Tiguan нового покоління. Модель вперше показали наживо. Журналісти змогли дізнатися про всі подробиці про автомобіль, світовий дебют якого відбувся буквально днями, 19 вересня.

Отже, перше, що треба знати – цей Tiguan по-справжньому новий. Це третє покоління моделі, з якою Volkswagen з’явився на ринку компактних позашляховиків у 2007 році. Новий Tiguan вийшов більш «роздутим» зовні і виділяється витонченою передньою частиною без ґрат між фарами, але з величезним повітрозабірником у бампері. Фари можуть бути додатково оснащені світлодіодною матричною технологією з 38400 індивідуально керованими світлодіодами. Це робить їх набагато точнішим, ніж раніше.


Новий Volkswagen Tiguan має габарити 4540x1640x1840 мм, що на 3 см довше за попередника. Колісна база залишилася практично колишньою – 2680 мм. Тим не менш, багажне відділення збільшується на 37 літрів до 652 літрів. Висота над головою зросла на 9 мм спереду і на 10 мм ззаду, а завдяки задньому задньому сидінню можна значно розширити багажне відділення і простір для ніг.


Аеродинаміку німцям також вдалося покращити – показник CW знизився з 0,33 до 0,28, що знижує викиди CO2 і сприяє збільшенню запасу ходу плагін-гібридних варіантів потужністю 204 і 272 к.с. Обидві версії використовують нову версію гібридної технології Volkswagen. Замість 1.4 TSI застосовується 1.5 TSI, а більший акумулятор з корисною ємністю 19,7 кВт/год. забезпечує набагато більший запас ходу на електротязі, який досягає 100 км. Volkswagen оснастив Tiguan eHybrid трифазним бортовим зарядним пристроєм (11 кВт) та опцією швидкої зарядки з піковою потужністю 50 кВт. Це досі досить рідкісні функції для PHEV.


В основу Tiguan нового покоління лягла архітектура MQB evo, яка є подальшим розвитком існуючої модульної платформи MQB. Крім гібрида, що підключається, новий Tiguan також доступний у вигляді м’якого гібрида потужністю 130 або 150 к.с. В обох випадках стоїть чотирициліндровий 1.5 TSI та 7-ступінчаста автоматична коробка передач DSG.

Таким чином, механічна коробка передач у новому Tiguan більше не доступна, а завдяки важелю перемикання передач на рульовій колонці між сидіннями з’явилося більше корисної площі. Є розумна комбінована кнопка регулювання гучності, декоративного підсвічування та режимів руху, а також досить безліч відділень та лотків. Розмір центрального сенсорного екрану складає 12,9 дюйма у стандартній комплектації та 15 дюймів як опція.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!