Skoda Enyaq RS став потужнішим та далекобійнішим

0
251

Компанія Skoda оновила силову установку, якою комплектуються «заряджені» версії електрокросовера Enyaq. Двигуни кросовера та крос-купе стали потужнішими, а батарея забезпечує більший запас ходу. Водночас зарядити Enyaq RS тепер можна помітно швидше.

Два електромотори Skoda Enyaq RS стали потужнішими на 41 к.с. – тепер вони розвивають 340 к.с. «Заряджений» електромобіль зберігає за собою звання найпотужнішої серійної моделі чеського бренду. Про покращення тягових показників не повідомляється: на дореформеному Enyaq RS двигуни забезпечували 460 Нм.

Підвищення потужності призвело до значного покращення динаміки. Тепер і кросовер, і крос-купе прискорюються до 100 км/год на 1 секунду швидше, тобто за 5,5 секунд.

Електромобілю також оновили програмне забезпечення силової електроніки, яке керує споживанням енергії. У підсумку до запасу ходу Enyaq RS вдалося додати 26 кілометрів: кросовер зможе проїхати без підзаряджання до 547 кілометрів.

Ємність 77-кіловатної батареї не змінилася, але гранична потужність зарядного струму підвищена з 135 до 175 кВт. Завдяки цьому енергозапас батарей можна поповнити з 10 до 80% на 8 хвилин швидше, тобто приблизно за 28 хвилин.

Одночасно електрокросу оновили інтерфейс медіасистеми та додали низку нових опцій. За доплату Enyaq RS тепер можна оснастити новими асистентами водія, а у задніх пасажирів з’являються бічні подушки безпеки, власні USB-порти і підігрів сидінь. Прийом замовлень на новий електромобіль у Європі має початися вже у жовтні.

У травні Skoda Enyaq отримав найрозкішнішу комплектацію Laurin&Klement. Паралельно стандартним варіантам моделі також покращили силові установки та збільшили запас ходу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!