Компанія Toyota радикально оновить свої заводи для випуску електромобілів

0
168

Компанія Toyota рішуче переглядає свою відому систему виробництва для створення наступного покоління електричних автомобілів, які конкуруватимуть із Tesla та іншими брендами вже у 2026 році.

Перегляд системи виробництва включає використання передових технологій, заснованих на Toyota Production System, але посилених цифровими інструментами для епохи електромобілів. Цей підхід включає автомобілі, здатні пересуватися самі по заводу, гіперавтоматизовані заводи, застосування методу гігалитія і значне скорочення робочої сили.

Toyota сподівається скоротити час на виробництво та знизити витрати на обладнання завдяки цифровізації. На нових спеціалізованих лініях для електромобілів Toyota очікує на подвоєння продуктивності.

Компанія також розробляє нові батареї для своїх наступних електричних автомобілів, включаючи біполярну батарею з підвищеною щільністю потужності та твердотільні батареї. Ці вдосконалені батареї повинні збільшити запас ходу автомобілів та знизити їхню вартість.

Разом з тим Toyota планує скоротити обсяг процесу фарбування автомобілів, що дозволить заощадити матеріал, знизити витрати і викиди вуглекислого газу.

Однак найрадикальнішою зміною стане впровадження автономних ліній складання, де автомобілі рухатимуться самі заводом. Це знизить витрати на обладнання, кількість робочої сили та зробить процес більш гнучким.

Toyota має на меті зберегти конкурентоспроможність своїх наступних електричних автомобілів і вийти на передові позиції в нову епоху автомобілебудування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!