Новий Skoda Kodiaq отримає революційний дизайн

0
539

Компанія Skoda вже давно розпочала активну тизерну кампанію нового Kodiaq 2024 року, оскільки автовиробник хоче переконатися, що її флагманський позашляховик не залишиться непоміченим. Це має сенс, враховуючи, що модель, що йде, на сьогоднішній день є найпопулярнішим спортивним позашляховиком чеського бренду, набравши 841 900 продажів з моменту його запуску в 2017 році.

Як і всі інші позашляховики Skoda, Kodiaq 2024 збереже подвійні фари. Ми отримуємо враження фейсліфтінга, а не справжнього автомобіля наступного покоління, оскільки зовнішність залишилася впізнаваною. Його споріднена модель, Volkswagen Tiguan, зазнала істотніших зовнішніх змін. Модель з Вольфсбурга буде продаватися суворо як п’ятимісна, щоб звільнити місце для глобального трирядного Tairon, в той час як Skoda має намір запропонувати Kodiaq з вибором між двома та трьома рядами сидінь.

На ескізах дизайну показано два різні дизайни задніх ліхтарів, але неясно, який з них буде доступний. Автовиробники рідко пропонують автомобіль із двома комплектами задніх ліхтарів, оскільки це збільшує виробничі витрати, тому нам доведеться почекати та подивитися, який із двох варіантів буде встановлений на серійну модель.

Ви не можете сказати за цими ескізами, але Skoda вже оголосила, що новий Kodiaq буде на 61 міліметр довше, тоді як колісна база складатиме 2791 мм.

У той час як ескізи припускають, що зовнішній вигляд буде більш впізнаваним, вже розкрита кабіна буде серйозним відходом від Kodiaq першого покоління. Усередині розташується 10,25-дюймова цифрова панель приладів, 13-дюймовий тачскрин інформаційно-розважальної системи і три так званих смарт-циферблата з діагоналлю 1,25 дюйма. Ці крихітні екрани будуть налаштовуватися для доступу до ширшого спектру функцій, не захаращуючи центральну консоль безліччю кнопок.

Оскільки новинка буде побудована на платформі MQB Evo, моторна гама буде добре знайомою: 1.5 TSI, 2.0 TSI та 2.0 TDI – всі вони працюватимуть у парі із семиступінчастою автоматичною коробкою передач із подвійним зчепленням. Але також з’явиться і гібрид, що підключається, заснований на 1.5 TSI. Залежно від двигуна деякі версії мають передній привід, а інші поставляються з повним приводом.

Світову прем’єру заплановано на найближчі дні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!