Кросовер Tesla Model Y втратив базову комплектацію в США

0
154

Компанія Tesla видалила з офіційного сайту для США інформацію про базову версію кросовера Model Y. Як пише Teslarati, це призвело до деякого збільшення початкової вартості електромобіля, але в той же час модифікація Dual Motor Long Range, яка стала зараз найдоступнішою, відрізняється поліпшеними характеристиками.

Найдоступніша двомоторна модифікація з’явилася у Tesla Model Y у квітні цього року. Коштувала вона 49 990 доларів, що було на той момент приблизно на 3 тисячі дешевше за модифікацію Long Range. Вона могла проїхати без підзаряджання до 449 кілометрів та розігнатися до 60 миль на годину (96 км/год) за 5 секунд.

Model Y Long Range, яка є найдоступнішою зараз, на 0,2 секунди динамічніша і на 82 кілометри далекобійніша. Водночас вартість виконання Long Range знизилася – зараз Tesla продає таку Model Y за 50 490 доларів без урахування різних субсидій.

За версією ЗМІ, зменшення кількості доступних версій Model Y пов’язане з підготовкою до запуску масового складання пікапа Cybertruck. Обидві моделі виробляються на одному підприємстві в Техасі, і відмова від однієї модифікації Model Y може бути продиктована бажанням звільнити додаткові виробничі потужності.

Tesla днями подолала рубіж 5 мільйонів випущених електромобілів, але до кінця десятиліття розраховує досягти позначки 20 мільйонів. Для цього компанія планує побудувати ще кілька заводів. Серед країн, де вони можуть з’явитися, раніше називали Індію та Мексику, але з пропозицією про розміщення підприємства виступив також голова Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!