Як знизити на 30% витрати пального в авто: п’ять порад водіям

0
579

В Україні через повномасштабне вторгнення Росії додалося проблем, у тому числі з паливом для авто: у зв’язку з цим у багатьох водіїв виникає проблема економії бензину.

Про те, як знизити на 30% витрату палива в авто, повідомляє auto.bigmir.net.

Водіям слід запам’ятати п’ять правил, які допоможуть знизити на третину витрати палива в авто.

Гальмувати щонайменше

Плавне гальмування призводить до того, що потім доведеться розігнатися. Водієві слід по-максимуму планувати свій маршрут руху і гальмувати якомога рідше.

Дотримуватись дистанції

Дистанція дозволить водієві рухатися без зайвих розгонів та гальмування. Якщо в цілому в місті зміст великої дистанції здається відносно непростим завданням, то в пробках дотримуватись нормальної дистанції до авто взагалі здається непосильним завданням.

Використовувати інерцію

Рекомендується короткочасно використовувати накат, коли авто включено у передачу. Автомобіль повинен мати можливість котитися, але тільки так, щоб він трохи втрачав хід.

Обгін з ходу

Для плавного набору швидкості та обгону автомобіля попереду знадобиться чимало часу, але при цьому зростання витрати палива водій майже не помітить.

Відмовитися від різких стартів

Великі обороти двигуна на знижених передачах – те, що веде до різкого зростання витрати в кілька разів за лічені хвилини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!