Що робити, якщо в авто закінчився бензин – експерти поділилися лайфхаками

0
323

Одна з очевидних ознак того, що пальне закінчується в баку автомобіля, це індикатор на панелі приладів. Залежно від моделі автомобіля індикатор може повідомляти про низький рівень палива. Незважаючи на це, залишків може вистачити на кілька кілометрів, що дає змогу знайти заправку та долити паливо.

Порада 1. Залишки пального. Доти, доки бак повністю не спорожніє, можна заощадити паливо, щоб доїхати до найближчої заправки. Для цього необхідно відключити всі пристрої, які збільшують витрати палива, такі як кондиціонер. Оптимальна швидкість руху має бути в межах 80-100 км/год, а також необхідно уникати різкого гальмування та прискорення, щоб зменшити витрату палива.

Порада 2. Зупинка. Щоб не опинитися посеред траси, слід постаратися звернути на найближче паркування або узбіччя. Якщо після сигналу починається трясіння або з’являється шум, потрібно повільно рухатися до узбіччя і якнайшвидше зупинитися.

Порада 3. Заправлення. У багажнику автомобіля завжди має бути металева каністра, згідно з правилами протипожежної безпеки. Найкраще, якщо вона буде заповнена паливом, його можна просто перелити в бак. Якщо каністра порожня, потрібно відправитися на пошуки найближчої заправки.

Порада 4. Допомога інших водіїв. Потрібно спробувати отримати трохи палива в інших водіїв. Наприклад, у деяких таксистів у багажнику може бути запас палива, який вони можуть поділитися. Також можна попросити власника старої машини накачати трохи палива.

Порада 5. Буксирування. Якщо найближчих заправок немає, то знадобиться буксирувальний трос та допомога сторонніх людей. Варто зупинити машину, що проїжджає, і попросити водія дотягнути вас на буксирі до найближчої заправки.

Порада 6. Якщо ви не можете розраховувати на допомогу від сторонніх людей, викличте на допомогу автомайстерню або спеціальну службу допомоги на дорозі. Звичайно, це може виявитися досить дорого, але в такому випадку ви можете бути впевнені, що ваша проблема буде надійно вирішена.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!