Автомобільний експерт розповів, як підготувати авто до осіннього сезону

0
95

З настанням осені життя автомобілістів помітно ускладнюється. І це пояснюється погіршенням погодних умов. Стає дощово і туманно, дають себе знати температурні перепади.

У цей період водії повинні дотримуватися максимальної обережності. Крім того, варто наперед дізнатися про шляхи вирішення традиційних осінніх проблем.

Високий ризик ДТП

Автомобіліст, який звик до хорошої погоди влітку, стикається восени із серйозними труднощами. З’являються проблеми, від яких водій встиг відвикнути: брудна вода на лобовому склі, слизьке дорожнє покриття, калюжі на дорогах, раннє настання сутінків тощо.

Погана підготовка до таких умов підвищує ризик потрапляння в аварію. Тому потрібно підготуватися: перевірити стан склоочисників, коліс та багатьох інших деталей транспортного засобу.

Іржа на кузові

Часті дощі можуть спричинити початок корозійних процесів на кузові автомобіля.

Захистити покриття машини можна шляхом обробки цієї поверхні спеціальними засобами для запобігання появі іржі.

Запітніння вікна

Температурна різниця та випаровування води призводить до того, що лобове скло та бічні стекла пітніють.

Запобігти цій труднощі можна декількома способами. Перший: прибрати тканинні килимки та покласти замість них гумові, яким набагато простіше повернути сухість.

Другий спосіб: залишити в автомобілі шкарпетки, наповнені сорбентом (наприклад, сіллю або силікагелем). Зайва волога почне поглинатися. Це означає, що скляні поверхні не покриватимуться потом.

Третій спосіб: недовго провітрювати салон автомобіля щоразу перед тим, як залишити його.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!