Як позбутися дратівливих відблисків і відображень на лобовому склі

0
809

Нерідко водіям завдають незручності сонячні відблиски, що з’являються на лобовому склі. Вони відбивають внутрішній інтер’єр і заважають зосередитися. При цьому відблиски відволікають водія від керування авто та реально можуть призвести до створення аварійної ситуації, пише glavred.info .

Поява відблисків на лобовому склі авто може статися в найнесподіваніший момент. Тут відіграє свою роль як час дня, погодні умови, так і особливості розташування лобового скла в авто, також налаштування сидіння водія.

Як позбавитися від відблисків в авто

Одним із ефективних засобів є очищення лобового скла. Необхідно обробити лобове скло з обох боків спеціальним засобом для скла. Після цього його можна сполоснути чистою водою.

Ще один спосіб передбачає нанесення розчину з оцту та води.

Порядок дій:

у відповідній ємності розмішайте воду та оцет;

нанесіть розчин на лобове скло губкою або шматком тканини;

використовуючи зім’яту газету витріть скло насухо.

Полірування лобового скла

Для профілактики налипання бруду на скло, а також для утворення подряпин, використовуйте спеціальний поліроль. Спеціальний засіб наноситься на скло вологою чистою ганчіркою. Після цього потрібно дати поліролю час закріпитися: для цього накрийте скло на час висихання. Залишився мутний відтінок видаліть за допомогою тканини.

Як боротися з відблисками

Один з найбільш простих та ефективних засобів боротьби з відблисками на лобовому склі авто – використання водієм окулярів з поляризованим склом. Його принцип дії полягає у боротьбі зі світловими хвилями, які поляризовані в небезпечній площині. При цьому такі окуляри доступні для будь-якого водія і не вимагають додаткових дій, блокуючи всі відображення відблисками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!