Названо головні ознаки неякісного бензину

0
224

Деякі автовласники, прагнучи заощадити на паливі, вважають за краще заправлятися на АЗС, де ціна на бензин є найнижчою. Однак такий підхід може призвести до серйозних проблем для двигуна і паливної системи автомобіля.

Одна з явних ознак підробленого бензину – це втрата тяги в автомобіля і троїння двигуна після заправки. У деяких випадках мотор може відмовитися заводитися взагалі, якщо в бак потрапило неякісне паливо.

Ще однією ознакою використання підробленого бензину є поява стороннього металевого стуку в двигуні, викликаного детонацією. Такі незвичні звуки будуть присутні постійно і можуть зникнути лише після заправки автомобіля якісним паливом. Важливо розуміти, що постійне використання пального, яке спричиняє детонацію, може призвести до серйозних поломок, таких як вихід з ладу поршневої групи, каталізатора та утворення задирів у циліндрах.

Якщо в салоні автомобіля з’являється запах сірководню під час зупинок або під час руху заднім ходом, це також може вказувати на використання низькоякісного бензину. Однак для встановлення відповідальності АЗС за такий запах необхідне проведення лабораторної експертизи та наявність чека, що підтверджує купівлю палива.

Крім того, за регулярного використання низькоякісного пального на свічках запалювання може утворюватися характерний нагар червонуватого кольору, який свідчить про наявність шкідливих присадок.

Щоб уникнути проблем із двигуном і паливною системою, рекомендується заправляти авто тільки на перевірених АЗС.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!