Названо 5 факторів, які слід враховувати під час вибору СТО в Україні

0
234

Кожен власник автомобіля повинен мати місцевий автосервісний центр, на який він може покластися при плановому технічному обслуговуванні та несподіваному ремонті.

Звернення в те саме місце кожен раз, коли автомобілю потрібен ремонт, допомагає механікам краще дізнатися водія і його автомобіль. Якщо у вас немає місцевого сервісного центру, зверніть увагу на ці п’ять факторів під час пошуку такого центру у вашому населеному пункті.

1. Місцезнаходження сервісного центру

По-перше, зверніть увагу на те, як далеко знаходиться СТО від вашого будинку чи місця роботи. Коли ви знаходите сервіс поряд з місцем, де часто буваєте, це робить ремонт та обслуговування набагато зручнішим.

В ідеальній ситуації центр буде розташований досить близько, щоб ви могли дійти пішки до дому або роботи після того, як залишите свій автомобіль. За такої близькості вам не доведеться турбуватися про те, щоб вас хтось підвіз чи позичати автомобіль.

Часто сервісний центр у кроковій доступності відсутній. Якщо такої точки немає поряд з вашим районом або офісом, перевірте місця, що знаходяться всього за кілька хвилин їзди. Багато людей не проти іноді підвезти вас із сервісного центру, але вони можуть не захотіти довго стояти у пробках.

Зрозуміло, що звертати увагу слід і на якість виконання робіт. Наприклад ремонт рульового управління точно не принесе вам великих клопотів. Тут вам нададуть швидкий ремонт за 6 годин, обов’язковий вихідний контроль кожного відновленого механізму, діагностику та ремонт на обладнанні власного виробництва. 

2. Коли працює сервісний центр

По-друге, перевірте, в який годинник працює СТО протягом звичайного тижня.

Для максимальної зручності шукайте місце, яке відкрито не тільки у стандартний робочий час протягом тижня і хоча б один день у вихідні. Розширений годинник роботи в будні дні дозволить вам залишити машину до роботи і забрати її після неї, а суботній годинник дозволить вам не чекати термінового ремонту усі вихідні.

3. Чи є у сервісному центрі прокат автомобілів

По-третє, шукайте сервісний центр, в якому можна взяти напрокат автомобіль, якщо він вам знадобиться на час ремонту вашої машини.

Така послуга в Україні поки що є дивиною. Але вже є компанії, які пропонують її клієнтам на демократичних умовах.

Навіть якщо ви зазвичай можете обійтися без використання іншого автомобіля протягом деякого часу, ніколи не знаєш, коли ваш автомобіль може знадобитися серйозна робота і він буде непридатний для експлуатації протягом тривалого періоду часу. Якщо ви опинитеся в такій ситуації, можливість орендувати автомобіль допоможе вам пересуватися набагато легше, поки ваш автомобіль знаходиться у майстерні. Мало хто може дозволити комусь іншому позичити свій автомобіль на тривалий час.

4. Чи буксирує СТО транспортні засоби

По-четверте, дізнайтеся, чи сервісний центр здійснює буксирування автомобілів, на яких небезпечно їздити. Багато автосервісів пропонують таку послугу, але не всі місцеві.

Хоча ви можете найняти іншу компанію для буксирування вашого автомобіля в майстерню, простіше зателефонувати до сервісного центру та викликати евакуатор, коли ваш автомобіль зламається. Вам потрібно зв’язатися тільки з однією компанією, а не з двома, і вам не потрібно турбуватися про те, чи знає водій евакуатора, як дістатися обраного вами магазину або де знаходиться пункт видачі ключів.

5. Яку роботу виконує СТО

По-п’яте, ви хочете знайти сервісний центр, який виконує широкий спектр автомобільних робіт. Оскільки саме в цей центр ви привозитимете свій автомобіль за умовчанням. В ідеалі, щоб він виконував як планове технічне обслуговування, так і складніші ремонтні роботи. Найбільш кваліфіковане СТО запропонує вам усе:

  • Заміна олії та перевірка рідин
  • Продаж та встановлення шин та дисків
  • Перевірка та заміна гальм
  • Обслуговування та заміна трансмісії
  • Ремонт двигуна та турбін

Комплексний центр, ймовірно, запропонує безліч додаткових послуг, окрім цих, але це основні, на які слід звернути увагу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!