Статті

Скло може тріснути: як не варто чистити авто від снігу і льоду

Share

Сильні снігопади та морозна температура, що обрушилися на Україну, завдають маси клопоту автомобілістам. Тому саме час нагадати, як чистити машину від снігу та льоду, щоб швидше потрапити до салону і при цьому не подряпати лакофарбове покриття та не пошкодити скло.

Перше, що ви маєте зробити, – подбайте про те, щоб сніг, що налип на колісні диски та бризковики, не перетворився на лід. Для цього ввечері очистіть колеса від снігу, щоб вранці забезпечити комфортне пересування.

Другий крок – очистіть лобове скло та щітки склоочисників. Щоб за ніч не утворився лід, можна обробити скло спеціальним засобом або скористатися автомобільним тканинним екраном. Його можна замінити звичайним рушником або шматком тканини відповідного розміру. Зафіксуйте матеріал за допомогою дверей і тоді вранці не доведеться довго розморожувати скло.

Поставивши машину на парковку, обробіть замки дверей спеціальним спреєм, який попередить замерзання. Це може бути аерозольний препарат WD40 або звичайний антисептик.

Як чистити від снігу машину

Перед тим як розпочати цю процедуру, запустіть двигун, увімкніть обігрів скла та дзеркал заднього виду та встановіть обдування лобового скла на максимальний режим.

Тим часом займіться чищенням снігу. Спочатку приберіть його з даху авто, щоб снігова глиба не впала під час руху, потім перейдіть на скло, капот і багажник. Робіть це за допомогою щітки, але без зайвого тиску, щоб не пошкодити покриття машини.

Коли пічка прогріє скло, акуратно зніміть лід, використовуючи спеціальний скребок. Якщо машина довго стояла на морозі і обдув не впорався із завданням, обробіть скло та дзеркала спеціальним розчином, який можна придбати в автомагазині або на заправці.

У жодному разі не лийте на замерзле лобове скло гарячу воду, оскільки воно може тріснути. До того ж такий метод розморожування пошкодить лакокрскове покриття вашого автомобіля.

Не забудьте прибрати сніг та лід із номерних знаків та з усіх світлових приладів. Це не тільки забезпечить вашу безпеку на дорозі, але дозволить уникнути штрафів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Поради

Останні записи

Audi зіткнулася з ризиком займання своїх електрокарів у США

Volkswagen Group of America оголосила про відкликання приблизно 6500 автомобілів марок Audi e-tron GT та…

08.10.2024

Кому в Україні більше не видають і не обмінюють водійські права

З початком війни в Україні багато українців зіткнулися з новими труднощами в отриманні та обміні…

08.10.2024

Водіїв в Україні каратимуть за використання невідповідного скла

В Україні правила тонування автомобільних стекол регулюються вимогами, що стосуються світлопропускання. Зокрема, після тонування лобове…

08.10.2024

Названо 3 помилки водіїв, що можуть пошкодити генератор автомобіля

Автовласники рідко замислюються про те, які пристрої встановлені у їхніх автомобілях. Про більшість деталей вони…

08.10.2024

Audi готує абсолютно новий Q6 e-tron у новому варіанті кузова

На автосалоні в Парижі Audi готова здивувати публіку новою моделлю Q6 e-tron Sportback . Ця…

08.10.2024

Новий великий кросовер Kia помітили під час тестових випробувань

Гамма компанії Kia поповнилася позашляховиком Telluride у 2019 році, який виявився практично близнюком моделі Hyundai…

08.10.2024