Експерт розповів, коли небезпечний адаптивний круїз-контроль

0
124

За його словами, існує три типи адаптивного круїз-контролю : радарний або лідарний, що базується на датчиках різної дальності дії, система на базі стереокамер (технологія EyeSight у Subaru ) і найпросунута і найдорожча версія, яка об’єднує в єдину систему радари та стереокамери.

Експерт повідомив, що погодні умови можуть вплинути на роботу класичного круїз-контролю на основі радара . Наприклад, через сильну крижину на передньому бампері система може перестати працювати. У випадку зі стереокамерами “злий жарт” може зіграти антиожеледний реагент, – сказав експерт .

Наприклад, японська система EyeSight відрізняється тим, що її можна доповнювати розпізнаванням різних образів: дорожніх знаків, пішоходів, тварин та інших. Недоліком цієї системи є те, що якщо лобове скло буде в бруді, машина може показати помилку з вимогою протерти скло і відключити ряд функцій, підкреслив співрозмовник.

Зазвичай машина повідомляє водію про збій у роботі адаптивного круїз-контролю , показавши повідомлення на моніторі бортового комп’ютера або меню медіакомплексу. У разі якихось перешкод у роботі транспортний засіб вимикає автопілот, оскільки продовження його роботи може створювати небезпеку, пояснив експерт .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!