Чого ще не вистачатиме українським водіям цієї надскладної зими

0
83

Війна в Україні сильно вплине на дорожній рух цієї зими. Найбільшою проблемою для водіїв стане дефіцит протиожеледних реагентів.

Насправді основним постачальником протизалізних засобів є державне підприємство «Артемсіль», розташоване в місті Соледар Донецької області. Він припинив виробництво в квітні. Іншим варіантом пізніше можуть стати депозити в Західній Україні. Але це значні інвестиції і реалізація проекту займе чимало часу.

Щоб забезпечити Україну протиожеледними засобами цієї зими, необхідно їх імпортувати. Але це було неможливо через матеріально-технічні проблеми. Великі українські морські порти працюють лише в рамках «Продовольчої ініціативи» для експорту української агропродукції. Як і раніше, імпорт заблокований. Перевезення вантажів через дунайські порти значно дорожче.

За попередніми підрахунками, імпортні реагенти будуть у 6 разів дорожчі за ті, які постачає «Артемсолі». Тобто купити їх у достатній кількості неможливо.

Українським водіям обіцяють зробити все можливе, щоб гарантувати безпечний проїзд основними магістралями, і в першу чергу дорогами міжнародного значення, якими в Україну доставляються стратегічно важливі вантажі.

У пріоритеті також будуть прифронтові «дороги життя», якими евакуюються поранені, доставляється техніка, припаси.

Крім того, будуть підтримувати життєдіяльність інших регіонів, щоб не було перебоїв з поставками продуктів, медикаментів та пального.

До чого готуватися водіям

  • Ліквідація слизькості на деяких дорогах може відбуватись не настільки оперативно, як ми звикли за останні роки.
  • Відновлення звичного руху після рясних снігопадів може тривати довше ніж зазвичай.
  • Водіям доведеться звикнути до обмеженого швидкісного режиму та, у разі необхідності, залишати автомобіль вдома, у випадку значного ускладнення погодних умов.
  • Автовласникам варто більше уваги приділити підготовці автотранспорту до експлуатації у зимовий період: якісна зимова резина – обов’язкова!
  • В автомобілі має бути запас продуктів, води, теплих речей, палива на випадок форс-мажорних обставин. Не зайвим буде також автономний зарядний пристрій для мобільного телефону.

Важливо пам’ятати, що підрядники будуть працювати, але з певними обмеженнями, через брак ресурсів та дефіцит реагентів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!