Денні ходові вогні в Україні: чим замінити

0
463

Перші ДХО з’явилися в автомобілях ще на початку 2000-х років, але почали з’являтися в автомобілях у великих кількостях лише після 2010-х років. ДХО – це фари, розташовані спереду, жовтого або білого кольору, які вмикаються автоматично при запуску двигуна.

Також слід зазначити, що в деяких моделях 2010-х років «перехідний період» ДХО можна здійснити шляхом включення фар на ближнє світло (якщо на цих автомобілях немає окремого блоку ДХО). Так, ближнє світло вмикається приблизно на 60% від максимальної потужності та замінює ДХО при запуску двигуна на цьому типі автомобіля). Тому можна зробити висновок, що якщо в машині все ж встановлені ДХО, то вони будуть працювати без втручання водія. У зв’язку з цим виникає питання, чому DHV потрібно включати в правила дорожнього руху?

Що говорять правила дорожнього руху

Тут ситуація проста. На українських дорогах ще багато автомобілів, які через свій вік не оснащувалися ДХО. При цьому в правилах чітко зазначено, що денні ходові вогні можна замінити тільки на ближнє світло. Використання протитуманних фар і габаритних ліхтарів замість ходових вогнів заборонено. Згідно з регламентом, з 1 жовтня по 1 травня в Україні ДРЗ повинні використовуватися тільки поза населеними пунктами.

Чим можна замінити ДХВ

Зі стандартної комплектації автомобіля ДХВ можна замінити тільки на ближнє світло. Водночас багато українських водіїв купували невеликі світлодіодні фари, встановлені як ДХВ. Закон не передбачає обов’язкових подібних доопрацювань автомобіля, але в той же час в ПДР є норма, яка дозволяє встановлювати передні протитуманні фари і вносити зміни в автомобіль без узгодження з Міністерством внутрішніх справ. Технічний паспорт. Зазвичай у поліції з такими фарами проблем немає.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!