Як продовжити термін служби автомобіля: Топ-5 порад

0
87

Зараз у нашій країні нові автомобілі дорожчі як ніколи. Тому багато автовласників, які не хочуть, щоб їх «обікрали» дилери, відклали покупку нових моделей і продовжили їздити на старих автомобілях. Сьогодні ми поговоримо про те, як легко продовжити життя будь-якого автомобіля.

Регулярне обслуговування

Так, ми знаємо, що міняти масло (та інші робочі рідини), шини, фільтри тощо не дуже весело. Але якщо це проігнорувати, деякі вузли та компоненти можуть передчасно вийти з ладу. Це призведе до передчасних грошових витрат. Тому не забувайте регулярно доглядати за своїми «ластівками».

Тримати машину в чистоті

Звичайно, мийка може бути дорогою та трудомісткою, але вона може допомогти захистити та навіть продовжити термін служби вашого автомобіля. Наприклад, корозія може з’явитися передчасно через бруд і сміття або може зіпсуватися лакофарбове покриття.

Вам не потрібно полірувати автомобіль кожні вихідні. Досить митися хоча б раз на місяць. Це стосується і інтер’єру.

Швидкість годинника

Якщо ви будете дотримуватися плавної манери водіння, машина прослужить набагато довше, ніж якщо вона різко рушить і сповільниться. Показуни не повинні дивуватися, якщо їхня машина через деякий час починає скрипіти, стукати дверима, передчасно зношувати двигун і гальмівну систему.

Паркуватися в тіні

Якщо влітку не захистити машину від сонця та гарячого повітря, фарба, салон та гумові деталі можуть пошкодитися. Якщо ви не можете тримати машину в тіні, постарайтеся максимально захистити її від сонця. Наприклад, кузов можна покрити спеціальним воском і герметиками.

Подивіться на шини

Наприклад, неправильно накачані шини можуть спричинити вібрацію, яка може призвести до підвищеного зносу деталей. Нерівномірний знос шин також може бути причиною цього. Крім того, зношені шини підвищують ризик аварії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!