Статті

ТОП-5 лайфхаків для водія, як продовжити термін служби авто

Share
Крім виконання вимог правил дорожнього руху, водіям також варто уважно стежити за станом свого автомобіля.

Ні для кого не секрет, що той самий автомобіль може служити у різних господарів різну кількість часу. У когось авто без проблем проїжджає і 500 000 кілометрів, а у когось машина ледве доходить до позначки 200 000 кілометрів. Звичайно, є господарі, які буквально здувають порошинки зі своїх авто, а є ті, які їздять на авто поки що на ньому щось не зламається.

Якщо ви не хочете їздити на СТО як на роботу і роками кататися на авто змінюючи тільки “розхідники”, то варто прислухатися до 5 порад для водіїв, які допоможуть без проблем проїхати на авто не одну сотню тисяч кілометрів:

  • Технічні рідини

Кожен вузол і агрегат автомобіля і навіть рідини всередині авто мають свій термін служби. Насамперед водієві варто звертати увагу на так звані розхідники. Визначити час, коли є необхідність заміни технічних рідин можна як за непрямими ознаками (колір, в’язкість, густина тощо), так і змінювати їх за регламентом виробника.

  • Розхідники

Якщо масло в двигуні, наприклад, потрібно міняти щороку або кожні 10 000 кілометрів пробігу, то гальмівні колодки, фільтри та диски можуть ходити по кілька десятків кілометрів, що при невеликих пробігах відповідає терміну в 3-5 років.

  • Стиль водіння

Різкі старти та гальмування – це збільшене навантаження майже на всі вузли та агрегати автомобіля. З цієї причини водіям радять їздити максимально плавно, щоб уникнути надмірного зношування деталей. Водночас якщо вам подобається більш інтенсивний стиль водіння, варто просто враховувати, що обслуговувати авто доведеться набагато частіше.

  • Прогрів двигуна

Суперечки навколо цього питання не вщухають уже багато років. Більшість автовиробників все ж рекомендує прогрівати двигун перед стартом поїздки, але тут важливо робити це грамотно. Відразу після старту двигуна потрібно почекати, поки стрілка тахометра опуститься нижче 1000 оборотів, після цього можна починати рух і поки двигун не набере робочої температури — не варто розкручувати його більше ніж на 3 тисячі оборотів.

  • Повний бак

Ця звичка не тільки корисна в умовах воєнних дій в Україні, а й може допомогти зберегти здоров’я автомобіля. По-перше, повний бак палива допоможе уникнути створення конденсату на стінках бака та його потрапляння у паливо. По-друге, повний бак паливо служить як природне охолодження для електронасосу, який встановлений у баку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

В Україні набрали чинності зміни до ПДР

Відтепер на навчальних автомобілях в Україні не має бути знаків із літерою «У». Відповідні зміни…

05.05.2024

В Україні хочуть конфісковувати автомобілі у п’яних водіїв на користь ЗСУ

Депутати Рівненської обласної ради найближчим часом звернуться до народних депутатів Верховної Ради України, щоб вони…

04.05.2024

В Європі впроваджують новий дорожній знак

Інформаційний знак у формі білого ромба на синьому тлі не позначає смугу для автомобілів Renault.…

04.05.2024

Найдоступніший електромобіль Tesla показали у мережі

Найдешевший новий електромобіль Tesla багато покупців очікували за ціною близько 25 000 доларів. Розмови про…

04.05.2024

У Кабміні готують нові правила для водіїв – заборонять продавати авто

Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується запровадити норму, яка…

04.05.2024

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024