Найпоширеніші міфи про ремені безпеки

0
164

Багато автомобілістів продовжують дотримуватися думки, що автомобільний пас безпеки є абсолютно безглуздим пристосуванням, і воліють не пристібатися. Експерти розповіли про найпоширеніші міфи на цю тему.

Ремінь безпеки сковує рухи водія при керуванні автомобілем . При цьому дискомфорт від системи безпеки набагато нижчий, ніж травми, які можна отримати у разі ДТП.

Ремінь безпеки потрібно використовувати лише на трасі, за межами міста . Більшість ДТП трапляються на швидкості до 50км/год. Але навіть за такої низької швидкості можливий летальний кінець.

При ДТП не пристебнутий пасажир викидає з машини, і це добре . Конструкція автомобіля розроблена таким чином, щоб максимально пом’якшити удар та захистити людей у ​​салоні. Людина, що вилетіла, ні чим не захищена, а значить більш вразлива.

Ремінь заважає вибратися з палаючого та тонучого авто . Пожежі чи падінню у воду неминуче передуватиме удар. Не пристебнута людина ризикує отримати серйозні травми, які завадять здібності вибратися з авто.

На задньому сидінні можна не пристібатися . Не пристебнута людина у ДТП стикається з іншими пасажирами та предметами, що збільшує ризик травмування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!