Статті

Як захистити автомобіль від сонця?

Share

Влітку в салоні авто, залишеного на відкритому повітрі, може фіксуватися температура до 100°C. В Інтернеті можна знайти багато випадків, коли діти та домашні тварини гинули у повністю закритій машині. Цього можна уникнути, якщо вчасно вжити заходів щодо власного авто.

Левова частина сонячної енергії надходить у салон авто за допомогою лобового скла. Рішення – використання спеціального фольгованого алюмінію, що укладається поверх лобового скла, а «лапки» закриваються передніми дверима. Виходить надійно та цілком практично. Якщо такого захисту немає, то всередині рекомендується настелити спеціальний повстяний килимок на торпеду. Остання не вигорятиме, а для комфорту пасажирів настійно рекомендується підвішувати збоку спеціальні сонцезахисні шторки темного кольору – всередину не проникатиме багато сонячної радіації і стане прохолоднішим. Якщо автомобіль переважно використовується в літній час у спекотних регіонах, то рекомендується провести тонування скла за допомогою спеціальної плівки – скло виявиться темнішим.

Що робити, якщо вказані вище методи слабо допомагають? 

Є радикальне рішення як встановлення потужного автомобільного кондиціонера, здатного гарантувати знижену температуру в салоні авто. Варто включити ДВС на неодружені обороти, задіяти кондиціонер, як усередині автоматично підтримуватиме оптимальна температура для господаря авто. Якщо варіант з автомобільним кондиціонером вважається дорогим, то рекомендується скористатися салонними вентиляторами, що працюють від прикурювача – при своїх досить скромних розмірах вони апріорі гарантують високий рівень повітряного потоку і комфортна їзда навіть на невеликій швидкості або на довгих стоянках виявиться гарантованою справою.

Як бути при довгих стоянках? 

У даному варіанті рекомендується скористатися спеціальним світловідбивним чохлом, який має виступи для бічних дзеркал. Такі чохли відрізняються малою вагою, міцністю та здатністю відбивати у великому обсязі сонячну радіацію. І головне тут – ЛКП авто не вигорятиме під жорстким сонячним промінням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Поради

Останні записи

Geely розповіла про найбільш незвичайну опцію кросовера Starship

Прототип побудований на новій платформі GEA (Geely Electric Architecture) та оснащений технологіями «цифрового» шасі, а…

27.04.2024

Volkswagen готує масові скорочення і готовий виплатити до 450 тисяч євро вихідної допомоги

Компанія Volkswagen розглядає скорочення персоналу як один із способів знизити витрати. До 2026 року планують…

27.04.2024

В Україні готують нові правила для вживаних авто: що зміниться

В Україні влада планує змінити правила продажу вживаних транспортних засобів для збільшення надходжень до державного…

27.04.2024

Маленький “Гелендваген”: в Україні продають Suzuki Jimny з тюнінгом у стилі Brabus

Подовжений Suzuki Jimny перетворили на зменшену копію Mercedes G-Class Brabus. Позашляховик кардинально змінився зовні та…

27.04.2024

Компанія Ferrari заробляє на кожній своїй машині у 17 разів більше, ніж Mercedes-Benz

У 2023 році компанія Ferrari заробила на кожній проданій машині 118 тисяч євро, показавши найкращий…

27.04.2024

Kia готує новий недорогий кросовер Sportage

Недорогий кросовер Kia Sportage, який має високий попит у всьому світі і суперничає з Toyota…

27.04.2024