Що може зіпсуватися в автомобілі, якщо залишити його на спеку

0
913

За даними Укргідрометцентру, у липні 2022 року в Україні буде на кілька градусів спекотніше, ніж зазвичай. Аномальна спека може завдати шкоди навіть автомобілю із найсучаснішими технологіями. Сьогодні ми розповімо про те, що може зламатися в автомобілі через занадто високу температуру повітря, повідомляє Today.ua .

Пластик та скло

Температура в салоні автомобіля, який довго простояв на сонці, може досягати 60°С, а зовнішні панелі розігріваються ще більше. В результаті пластик у салоні спучується та лопається. Вирішити цю проблему якоюсь мірою допомагають сонцезахисні екрани, що відображають.

Деякі водії з власного досвіду знають, що після того, як автомобіль деякий час постояв на сонці, його потрібно спочатку провітрити, і тільки потім включати кондиціонер. Якщо зробити це у зворотній послідовності, то через перепад температур може потріскатися лобове скло.

Смартфон, пауербанк та охоронна система

Водії часто встановлюють смартфони на лобовому склі або тримають на торпедо. В цьому випадку влітку гаджет нагрівається не лише від своєї батареї, а й від сонячних променів. Через це батарея смартфона швидше розряджається і її потрібно частіше заряджати.

Від спеки може також стати непридатною охоронна система, так як виробники зараз часто використовують не дуже якісні матеріали. В результаті автомобіль може навіть спалахнути, якщо відбудеться коротке замикання в пошкодженій сигналізації.

Аерозольний балончик, запальнички

На всіх аерозольних балончиках (наприклад, з лаком для волосся) обов’язково є попередження про те, що його не можна нагрівати. При нагріванні газ розширюється, внаслідок чого аерозольний балончик може вибухнути і завдати серйозної шкоди салону. Звичайна запальничка, до речі, також. Тому подібні предмети краще у салоні автомобіля не зберігати. Особливо влітку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!