Водіям дали прості поради як економити бензин у будь-яку пору року

0
268

В Україні паливо для автомобілів дорожчає щомісяця. Уряду навіть довелося запровадити регулювання цін на бензин і дизельне паливо, щоб стабілізувати ситуацію. Багато українських водіїв через високі ціни купують пальне дешевше. Насправді існують досить прості методи економити бензин будь-якої пори року, без нелегальних АЗС.

Експерти попереджають, що прогрів двигуна на неодружених може призвести до витрати до 2 літрів палива на годину. У перші хвилини після запуску силового агрегату радять їхати на швидкості до 60 км/год. Хвилин за 7-10 вже буде нормальна робоча температура.

Деякі водії заради економії купують бензин із меншим октановим числом. І це велика помилка. Мало того, що при поїздках у місті так не заощадиш (якщо замість 95-го бензину залити в 92-й бак, то витрата палива може збільшитися до 20%), але це може призвести до серйозних проблем з двигуном.

При проблемах із двигуном експерти проведуть аналіз палива в бензобаку та камерах згоряння. Якщо виявиться, що воно не відповідає регламенту, пропаде гарантія автовиробника. Найкраще заправлятися пальним, що рекомендується.

Деякі водії забувають, що якщо їздити на приспущені шини, то збільшується витрата палива. Наприклад, якщо тиск у шинах нижче за норму на 0,4 атмосфери, то витрата палива збільшується на 10%. До речі, на 10% збільшується витрата палива також через забруднений повітряний або паливний фільтри.

Багато водіїв возять у салоні та в багажнику речі та предмети, які їм не потрібні. Очевидно, їх просто шкода викинути. Тим часом зайва вага в автомобілі збільшує витрату палива. Тому не забувайте після кожної зміни сезону проводити ревізію у багажнику.

Крім того, підтримуйте швидкість у районі 90 км/год на трасі та дозволену швидкість у місті, та зніміть багажник з даху свого авто, якщо він не потрібен.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!