Статті

Прогрівати автомобіль взимку чи ні. Однозначна відповідь експерта

Share

Під час негативних температур у всіх автомобілістів виникає питання на тему того, потрібно прогрівати автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння, або в цьому все ж таки немає жодної потреби. Транспортні засоби з механічною трансмісією, де передачі потрібно перемикати самостійно, потрібно обов’язково прогрівати, тому що інакше існує ймовірність неправильної роботи цієї самої трансмісії. Однак так як понад 70% автомобілів у великих містах України мають автоматичну коробку перемикання передач (АКПП), виникає питання на тему того, а чи потрібно прогрівати машину взимку у випадках, якщо перемикання передач відбувається автоматично без участі водія.

Відповідь на це питання нарешті з’явилася. Після проведеного дослідження в Європі стало зрозуміло, що прогрівання автомобіля з АКПП також необхідне, але далеко не таке тривале, як машин на «механіці». Вся справа в маслі, що знаходиться в коробці перемикання передач автомобілів з автоматичною трансмісією. Його в’язкість змінюється в гірший бік при негативних температурах, тому воно не може повною мірою виконувати свої властивості одразу. Якщо попередньо не прогрівати машину перед поїздкою, можна зіткнутися з тим, що АКПП дуже швидко вийде з ладу при частій експлуатації в холодну пору року. Пов’язано це з тим, що масло не зможе вчасно змащувати шестірні та інші елементи, у зв’язку з чим почнеться їхнє механічне зношування.

Тим не менш, немає жодної потреби прогрівати машину АКПП по кілька десятків хвилин. Цілком достатньо 2 – 3 хвилин, запевняють експерти. Цей час можна витратити на видалення снігу з кузова машини, а також візуальний огляд транспортного засобу на його цілісності після нічної стоянки. Також за цей час двигун встигне трохи нагрітися, у зв’язку з чим в салон почне надходити тепле повітря, а значить керувати автомобілів виявиться більш комфортно. Коли на вулиці занадто холодно, наприклад, коли на вулиці -15 градусів за шкалою Цельсія або ще нижче, прогрів автомобіля повинен бути більш тривалим, тому що машині потрібно більше часу на те, щоб розтопити масло до потрібної консистенції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024

Четверте покоління Volkswagen Scirocco показали на перших зображеннях

Компанія Volkswagen припинила виробництво моделі Scirocco у 2017 році, так і не запланувавши для нього…

18.05.2024

Складено список середньорозмірних кросоверів із найнижчою витратою палива

Заправка автомобіля – одна з головних статей витрат під час експлуатації машини, оснащеної ДВЗ. Сьогодні…

18.05.2024

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024