Що робити, якщо примерзли двірники

1
1781

Майже кожен автомобіліст стикався з ситуацією, коли двірники примерзали до лобового скла. Експерти дали кілька дієвих порад щодо цього.

Якщо двері автомобіля не приморозило, і відкритий доступ до салону, то найпростішим способом розморожування двірників буде обігрів лобового скла. Для цього потрібно запустити двигун та направити потік повітря на лобове скло. Через деякий час скло відігріється, і двірники прийдуть до робочого стану.

Якщо відчистити лід із зовнішнього боку лобового скла за допомогою спеціального скребка, процес розморозки буде швидше. Також крижану кірку допоможе розтопити спеціальна рідина для розморожування або зимовий омивач.

Замерзле скло в жодному разі не можна поливати окропом. Від перепаду температур воно може тріснути. Також не варто відірватися зрушити склоочисники руками – вони просто зламаються.

Раніше, для запобігання примерзанню двірників, водії широко практикували такі способи, як підняття їх вгору, або щось підкладали під низ щіток. Однак такі способи завдадуть більше шкоди, ніж користі. Згодом склоочисники не так щільно прилягатимуть до поверхні скла, і гірше виконуватимуть свої функції. Крім того, підняті нагору двірники можуть легко бути зламані сильним потоком вітру, або хуліганами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!