Водіям розповіли, як підготувати машину до снігової зими

0
228

23 листопада в Україні випав перший сніг, а отже, зима вже близько. Експерти розповіли, як підготувати автомобіль до сезону холодів, передає «Твоя машина» .

Якщо за прогнозом очікується рясний сніг, потрібно ретельно вимити автомобіль в автомийці. Бруд на кузові погіршує процес утворення конденсату в холодну пору, а велика кількість вологи тягне запотівання скла. Та й прибирати сніг із чистої машини легше.

Також слід заздалегідь залити незамерзайку. Якщо вода в бачку замерзне, заблокується вся система. Це призведе до того, що в погану погоду не вдасться швидко очистити вітрове скло, що дуже небезпечно на дорозі.

Перед початком холодів варто перевірити стан щіток склоочисників. Старі двірники потрібно замінити, також можна самостійно заточити кромку гуми, що потріскалася.

Не можна забувати про зміну шин. Також потрібно перевірити стан зимової гуми – будь-які розриви чи порізи у верхньому шарі протектора є досить небезпечними.

Рекомендується придбати корисні пристосування, які допоможуть перемогти ожеледицю та пробуксування в кучугурі. Це ланцюги протиковзання, спеціальні ремені та браслети. Але варто зберігати обережність, якщо колісні легкосплавні диски — ланцюги можуть пошкодити їх.

Також перед початком зими варто повернути в машину буксирувальний трос та рукавички, а також лопату. Також рекомендується обробити силіконовим мастилом всю гуму: ущільнювачі дверей, капота та кришки багажного відсіку – завдяки цьому вони не примерзатимуть. Замки та личинки дверей потрібно обробляти спеціальним спреєм, що захищає від замерзання вологи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!