Статті

Назвали головні проблеми економічного двигуна Renault Duster

Share

Силовий агрегат K9K, який встановлюється на позашляховик Renault Duster, а також на кросовери та легковики брендів Nissan, Dacia та Suzuki. У Mercedes-Benz був випущений в 2001 році, але навіть незважаючи на доробки у мотора є деякі нюанси.

Так, на першому місці серед проблем є шатунні вкладиші, які досить швидко зношуються. На думку експертів, це пов’язано рекомендований виробником інтервал заміни моторного масла, який становить 30 тис. км замість необхідних 5 тис. км. Таким чином, при своєчасній заміні олії, особливо якщо машини експлуатуються в жорсткіших умовах, деталь прослужить довше.

Крім того, необхідно своєчасно замінювати свічки, не чекаючи межі. При цьому на пробігу 120 тис. км необхідно перевести заміну всіх свічок. Також вимагає заміни двомасовий маховик і особливу увагу треба приділяти компресору, у якого можуть зіпсуватись підшипники через брак мастила або поганої олії.

Експерти відзначають, що К9К слабким місцем є привід клапанів через відсутність гідрокомпенсаторів, тому потрібно регулювати зазори кожні 100 тис. км. Також потрібно контролювати стан ременів ГРМ, оскільки їх обрив небезпечний для дизелів.

Крім того, фахівці зазначили, що необхідно уникати попадання води та бруду в ТНВД, стежити за станом клапана системи зниження шкідливих викидів і змінювати їх кожні 80 тис. км пробігу. Потребує уваги і фільтр сажі, який може забиватися, якщо автомобіль переважно їздить у місті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024

Red Bull розсекретив дату дебюту власного гіперкара RB17

У 2025 році після 19 років роботи гоночна команда Red Bull Racing втратить свого геніального…

04.05.2024

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024

Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи

Українські водії перед поїздкою мають бути дуже уважними. Необхідно перевірити, чи є при собі три…

04.05.2024

Hyundai відкликає понад 13 000 автомобілів через дефект вихлопної системи

Компанія Hyundai заявила про рішення відкликати 13500 авто для усунення несправності, відповідно до інформації від…

04.05.2024

Mazda показала концептуальний електричний кросовер Arata (відео)

Крім Mazda EZ-6, японський виробник автомобілів показав на Пекінському автосалоні та елегантний концепт електропозашляховика Arata. Передбачається,…

04.05.2024