Статті

Експерти назвали сім правил підготовки автомобіля до снігопадів

Share

Порада №1

Якщо прогноз погоди обіцяє рясний сніг, потрібно відправитися на автомийку і добре вимити автомобіль. Бруд, що налип на кузов машини, погіршує процес утворення конденсату в холодний час. Велика кількість вологи тягне за собою запотівання скла, а також зниження видимості. Та й прибрати сніг з чистого автомобіля, що налип, буде значно простіше.

Порада №2

Це завчасна підготовка незамерзання. Різкі перепади температури можуть призвести до того, що вода у бачку замерзне та заблокує всі магістралі системи. Тому в погану погоду автомобіліст не зможе оперативно очистити вітрове скло, що дуже небезпечно на трасі або в темну пору доби.

Порада №3

Перед настанням зими треба повірити щітки склоочисників. Експерти радять замінити двірники, що зносилися, на нові. Ще один варіант – це самостійно заточити кромку гуми, що потріскалася. Це нескладно, а при цьому термін служби щіток після цієї процедури збільшується.

Порада №4

Необхідно подбати не лише про зміну шин, а й перевіркою на міцність. Будь-які розриви чи порізи у верхньому шарі протектора є досить небезпечними. Якщо шини не нові, їх знос має бути рівномірним. Глибина протектора в російських зимових умовах має бути не менше 8 мм, тоді він зможе ефективно відводити вологу та сніг.

Порада №5

Це купити корисні пристосування, які допомагають перемогти ожеледицю та пробуксування в кучугурі. Йдеться про ланцюги протиковзання, спеціальні ремені та браслети. З цими пристроями варто бути обережними, якщо на машині стоять легкосплавні колісні диски, оскільки ланцюги можуть зашкодити дорогі диски.

І ще два правила для зимових умов експлуатації автомобіля: навесні водії прибирають із багажника все зайве: буксирувальний трос, рукавички, а також лопату. Перед початком зими всі ці предмети потрібно повернути до машини. Також експерти радять обробити силіконовим мастилом всю гуму: ущільнювачі дверей, капота та кришки багажного відсіку. Завдяки цьому вони не примерзатимуть. Замки та личинки дверей потрібно обробляти спеціальним спреєм, який захищає від замерзання вологи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Французькі журналісти вразили новим гібридом Dacia Duster

Французькі журналісти вразили новим гібридом Duster. Видання Automobile Magazine поділилося підсумками тест-драйву потенційного бестселера Dacia.…

02.05.2024

Ford розробляє недорогу модель замість Fiesta: що відомо про цю машину

Виробництво Ford Fiesta завершено. Fiesta - найдешевша модель американської компанії на світовому ринку. Однак її…

02.05.2024

Штрафи і навіть тюремний термін: Українців попередили про проблеми з водійськими правами

Міністерство внутрішніх справ України закликає громадян не купувати підроблені водійські посвідчення та нагадує про наслідки…

02.05.2024

Які авто купують українці: названо лідерів квітня

У квітні українці зареєстрували понад 5,7 тисячі нових легкових авто. У лідерах Toyota, Renault і Volkswagen.…

01.05.2024

Експерт розповів, коли ввімкнення круїз-контролю небезпечне для водія

Сучасні автомобілі оснащуються безліччю корисних опцій, що спрощують водіння і роблять його більш комфортним. Директор…

01.05.2024

Peugeot випускатиме спорткари завдяки новому підрозділу

Компанія Peugeot розкрила плани розширення свого модельного ряду за рахунок збільшення кількості високопродуктивних моделей, натякаючи…

01.05.2024