Електромобіль – це дорого чи нормально? Експерт порахував усі витрати

0
529

У щомісячному журналі Consumer Reports, який випускає споживчий Союз США, була публікація результатів дослідження електромобілів. У статті стверджується, що електромобілі насправді обходяться в експлуатації дешевше, ніж традиційні автомобілі з бензиновими моторами. Експерти журналу зазначили, що у процесі експлуатації економія може швидко компенсувати завищену вартість електромобіля.

Початок експлуатації

Теоретично електромобілі відносяться до надійнішого транспорту, ніж машини з ДВЗ. Це позитивно позначиться на автомобілях з електромоторами, якщо їх з погляду витрат утримання. Щоправда, як стверджує консалтингова компанія We Predict, електромобіль у перший рік експлуатації може обійтися набагато дорожче, ніж автомобіль з бензиновим двигуном.

За три перші місяці експлуатації власнику електромобіля доведеться в середньому витратити 122 $ (інформація для авторинку США), а водій традиційної машини аналогічної моделі всього 53 $. Відповідно перший рік обійдеться для електромобіля приблизно 305 $, і близько 190 $ власнику звичайної машини.

Різницю можна пояснити тим, що для обслуговування електромобіля потрібні висококваліфіковані спеціалісти та спеціальні сервісні станції. Крім цього, ще немає належного досвіду і не всі процеси обслуговування електротранспорту, як для звичайних машин, відпрацьовані.

Економія

Експерти Consumer Reports підрахували, що протягом року власник електромобіля практично може в середньому заощадити на зарядці 800 – 1000 $. Перші сім років економія може становити близько 4.5 тис./дол, можливо й більше. Практично все залежить від марки автомобіля та його розміру.

Електромобіль коштує дорожче за звичайний автомобіль аналогічного класу приблизно на 10-40%. Загальна економія за час експлуатації може становити 6-10 тис./дол. У той час як власнику звичайного бензинового автомобіля сума зекономлених коштів може сягнути 15 тис./доларів

Але паливо не є єдиною статтею економії. Після дослідження експерти зробили висновок, що витрати власників на ремонт та обслуговування автомобілів з електродвигунами практично вдвічі нижчі від бензинових аналогів.

Електромобіль себе повністю виправдовує за тривалої експлуатації. На ньому простий електродвигун, а дорогі для ремонту автоматичні КПП та складна трансмісія відсутня. Також у нього, порівняно із традиційними авто, низька ймовірність технічно складних ремонтних робіт.

Електромобіль менше має різних механічних деталей, завдяки чому витрати на усунення неполадок нижчі майже на 22%. Також є економія під час планового обслуговування. Тут витрати, оскільки робіт менші, майже втричі нижчі, ніж для звичайних автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!