Стан цих датчиків в авто потрібно контролювати регулярно: список

0
203

Стан і справність сучасних автомобілів в значній мірі залежить від електроніки, яка отримує інформацію з різних датчиків. Якщо датчики дають збій, то миттєво виникають проблеми. Експерти розповіли, стан яких датчиків потрібно регулярно контролювати.

Один з найбільш важливих датчиків – датчик положення дросельної заслінки. Дані, які забезпечує датчик, задіяні в розрахунках складу паливо-повітряної суміші і кута запалювання. Якщо датчик дає збій, то параметри паливної суміші змінюються і машина починає смикатися.

Регулятор тиску палива відповідає за налаштування роботи паливного насоса. Якщо датчик виходить з ладу, то на холостих обертах з’являються збої в роботі двигуна. Крім того, силовий агрегат втрачає потужність.

Індуктивний датчик подає сигнал на блок управління двигуном при обертанні коленвала. Якщо сигналу немає, то електроніка «розуміє» це як зупинку в роботі двигуна. Якщо датчик вийде з ладу, то запуск інших систем буде неможливий.

Між головкою блоку циліндрів і термостатом встановлюється датчик температури охолоджуючої рідини. Несправність в його роботі може привести до перегріву і підвищення витрати палива.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!