Статті

Назвали п’ять небезпечних помилок водіїв взимку

Share

Автомобільні експерти назвали п’ять помилок водіїв взимку, передає « Автотема ».

1. Серйозна помилка взимку – це неуважне ставлення до запуску двигуна. У морозну погоду силову установку обов’язково потрібно прогріти на холостих обертах для того, щоб загусле масло знову почало працювати як треба. Навіть в ПДР зазначено, що це потрібно робити протягом п’яти хвилин.

Після цього машина продовжує прогріватися під час повільного руху. Важливо дати прийти в себе не тільки маслу, але і амортизаторам, які не можна навантажувати в повну силу в перші 10-15 хвилин руху. Терплячий прогрів при акуратній і не швидкій їзді продовжить їх термін служби.

2. Наступна помилка – це старі двірники. Ще до початку холодів краще заїхати в магазин і придбати нові. Через реагенти над дорогою в зимовий час створюється соляний туман. Крапельки суспензії, які осідають на лобовому склі, сильно погіршують видимість. Зношені щітки з завданням справляються далеко не завжди.

3. Ще один момент, якому слід приділити особливу увагу в зимовий час – це світлові прилади. Помутнілі розсіювачі, відбивачі, слабкі або перегорілі лампочки в темний час доби помітно знижують видимість. Це погано не тільки для власника транспортного засобу, а й для інших учасників руху, оскільки ризик ДТП з нерозбірливим авто збільшується.

4. Четверта помилка – це недотримання дистанції. Взимку гальмівний шлях збільшується і через слизьку дорогу. Звичних 15-20 метрів до попереднього авто вже недостатньо.

5. І небезпечною помилкою взимку є річний стиль водіння. Багато катаються в ожеледь так само, як зазвичай, з високою швидкістю, різкими поворотами. Але літні маневри в зимовий час можуть обернутися серйозними наслідками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024