Статті

Названо найпопулярніші зимові шини всіх класів

Share

Уже зовсім скоро остаточно настане холодний сезон, внаслідок якого переодягнутися доведеться не тільки людям, а й транспортним засобам, якими вони керують. Зрозуміло, що підготовка автомобіля до зими – це справа комплексна, але вибір зимової гуми є чи не найважливішим пунктом.

Портал “ТВОЯ МАШиНА” назвав декілька виробників автомобільних шин, які могли б зацікавити водіїв перед холодами.

Rosava Snowgard: направлені фрикційні шини

Непоганий протектор із стрілоподібним малюнком і широкими канавками для відведення вологи. При цьому звивисті 3D-ламелі забезпечують непогане зчеплення з дорожнім покриттям. Одним з найбільш помітних недоліків є підвищений шум під час їзди, який зазначає багато користувачів. Але це дрібниці.

Premiorri ViaMaggiore Z Plus: асиметричні фрикційні шини

Протектор цих шин володіє асиметричним малюнком і великими блоками-шашками, які забезпечують надійне зчеплення з дорогою. Також багатокомпонентна гумова суміш, до складу якої входять різні каучуки і силіки, робить ці шини дуже зносостійкими. Додатково до всього ці покришки випускають в досить великих розмірах і з високими індексами навантаження/швидкості: підійдуть на іномарки і сучасні SUV-кросовери.

Белшина ArtMotion Snow: спрямовані фрикційні шини

У цих шин малюнок протектора спрямований, а канавки для відводу води досить широкі. Також великі блоки і прорізи-ламелі забезпечують непогану стійкість і зчеплення з дорогою.

Непогана зимова гума, в якій оптимально співвідносяться ціна і якість

Nokian Nordman RS2: спрямовані фрикційні шини

Малюнок протектора цих шин спрямований. Блоки великі і володіють стріловидністю, а ламелі Z-подібні. Зараз більшість цих шин виготовляється на заводі в Росії. Виробництво в Фінляндії збереглося тільки для топових моделей шин і невеликого обсягу випуску.

Gislaved Nord Frost 200: асиметричні шиповані шини

Ці шини відрізняються від конкурентів наявністю спеціальної шиповки. При цьому вона не є звичайними круглими цвяхами-шипами. Замість них використовуються спеціальні зіркоподібні шипи. Вони забезпечують більш легку реалізацію тяги при розгоні, більш впевнене гальмування і стійкість при поворотах.

Hankook Winter I Cept iZ 2 W616: спрямовані фрикційні шини

Спрямований малюнок протектора, 3D-ламелі, особливий малюнок боковин для “прорізування” шару снігу, гумова суміш з додаванням силіки – кращі сучасні напрацювання шинного світу дозволяють даній покришці впевнено займати високі позиції в різних порівняльних тестах зимової гуми.

Зимові шини від лідерів ринку: коли гроші не головне

Michelin Alpin 6: спрямовані фрикційні шини

Ці шини демонструють кращі показники комфорту їзди. Вони ідеально підходять для м’яких європейських зим. Для цього покришка має спрямований стріловидний малюнок протектора, який ефективно відводить воду і талий сніг, а також пилоподібні ламелі – для поліпшення зчеплення з дорогою.

Також у Michelin Alpin 6 особливий двошаровий протектор, за рахунок якого, при сточуванні першого шару, відкриваються нові канавки для відводу вологи.

Continental Ice Contact 2: асиметричні шиповані шини

Завдяки асиметричному рисунку протектора і великим блокам-шашок, автомобіль, оснащений цією гумою, може “прорізати” навіть глибокий сніг. Особливі шипи мають додаткову канавку навколо місця їхньої установки, що дозволяє прибирати сніг і крижану крихту з місця контакту – так шип краще чіпляється за лід.

У цієї гуми особливий хімічний склад. Йому не страшні навіть дуже сильні морози. Шина завжди володіє потрібною еластичністю.

Goodyear Ultra Grip Ice 2: спрямовані фрикційні шини

Зимова покришка Goodyear Ultra GripIce 2 володіє безліччю своїх особливостей, які ставлять її в топ лідерів. Особливий V-подібний рисунок протектора з додатковими протилежними обертанню прорізами забезпечують дуже комфортну їзду. Також використовується особлива гумова кріо-адаптивна суміш, яка не боїться сильних морозів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Першими електромобілями BMW Neue Klasse будуть кросовер та седан розміром з 3 Series

Однією з перших двох моделей наступного покоління електромобілів BMW, які отримали назву "Neue Klasse" на…

08.05.2024

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024